[video] Den Bommel/Zeist - Het is al bijna zover.... Om aandacht te vragen voor The Blind Run die op zaterdag 13 oktober 2018 gelopen wordt, maken we kennis met Miranda de Vette en haar dochter Anne. Zij gaan meedoen. Dochter Anne (12) heeft een visus van circa 5%. Miranda: "Een sport beoefenen met een visuele beperking is lastig, maar gelukkig heeft Anne haar passie gevonden in paardrijden. Veel kinderen met een visuele beperking hebben nog altijd moeite om een (aan)gepaste sport te vinden. Daarom doen Anne en ik dit jaar wederom mee aan The Blind Run bij Bartiméus in Zeist om hiervoor zoveel mogelijk geld op te halen en ieder kind met een visuele beperking een kans te geven. Helpt u mee?" Lees hieronder meer.

Anne en Miranda de Vette

Om een idee te geven van hoeveel Anne nog ziet geeft Miranda een voorbeeld mee. "Kijk eens naar de bewerkte foto. Rechts het gedeelte zoals wij Anne op haar paard zien zitten, links zoals Anne het zelf zou zien. Ze ziet bijvoorbeeld wel kleuren, maar geen gezichtsuitdrukkingen. Kinderen/volwassen met een visuele beperking ontwikkelen andere zintuigen nog beter, zoals gehoor, tast en reuk."

Miranda: "De opbrengst van de sponsorloop gaat dit jaar naar projecten die het mogelijk maken om kinderen te laten sporten, ook al heb je een visuele beperking. Anne rijdt dus paard, helemaal geweldig, maar het vinden van een passende sport is toch echt makkelijker als je goed kunt zien!"

Maak zelf filmpje

Anne en haar moeder Miranda hebben samen een mooi promotiefilmpje opgenomen, in samenwerking met de organisatie van The Blind Run. Dit filmpje vind u onderaan dit artikel (én het mag gedeeld worden). Anne: "Maak zelf ook een leuk filmpje en zet het online!"

The Blind Run

The Blind Run is een uniek hardloop-event op zaterdag 13 oktober, het is een initiatief van Bartiméus Sonneheerdt en wordt dit jaar samen met Bartiméus, Oogvereniging en Running Blind georganiseerd. Op een mooi parcours bij Bartiméus in Zeist lopen de deelnemers in duo’s zoveel mogelijk rondjes van 1 kilometer. Elk tweetal is met elkaar verbonden door een band. De ene loper is ziend, de ander is geblinddoekt (of heeft een visuele beperking). Dat maakt lopen lastig, spannend én is een kwestie van wederzijds vertrouwen. Organisatie: "Zo vragen we aandacht voor het leven met een visuele beperking. En zamelen we zo veel mogelijk geld in voor belangrijke sportprojecten voor blinde en slechtziende mensen. Samen lopen met je man/vrouw, kind, buurvrouw, opa, vriendin of collega, het kan allemaal. Je schrijft samen in en de deelname is dit jaar helemaal gratis. Zo kan iedereen meedoen!"

Meer informatie staat in deze link; dit is de persoonlijke sponsorpagina van Anne en Miranda. Het is mogelijk om als particulier, maar ook als bedrijf te sponsoren.

"Alvast ontzettend bedankt! Sportieve groeten van Anne en Miranda de Vette uit Den Bommel".