Ouddorp - "Op 22 september 2018 wordt er gewandeld voor hulp aan kwetsbare vrouwen." Gezelligheid combineren met omzien naar elkaar; dat is Vrouwen lopen voor Vrouwen. Jaarlijks lopen honderden vrouwen mee met deze sponsorwandeltocht. Op zaterdag 22 september wordt er voor het eerst ook een wandeltocht van Vrouwen lopen voor Vrouwen gehouden in Ouddorp. Vrouwen komen in beweging om geld in te zamelen voor hulp aan kwetsbare vrouwen. De opbrengst gaat naar Stichting De Hoop en Terwille. Aanmelden (hieronder) voor de tocht kan individueel of in teamverband.

Voorgaande jaren werd er gewandeld in Middelharnis. Dit jaar loopt de wandelroute door de prachtige duinen en polders in de omgeving van Ouddorp. Vrouwen lopen voor Vrouwen biedt in Ouddorp een route van 15 kilometer, grotendeels over verharde paden. De dag wordt afgesloten met een high tea, waarbij een oud-cliënte van De Hoop haar levensverhaal deelt. Het is een gezellige en inspirerende dag uit voor vriendinnen, zussen, buurvrouwen of wandelmaatjes.

Kom in beweging

Deelneemster Laura kijkt uit naar haar deelname. “Ik loop mee voor de vrijheid van andere vrouwen. Ik geloof dat elke vrouw waardevol is en dat elke vrouw recht heeft op vrijheid. Niet elke vrouw heeft die vrijheid, sommigen zijn gebonden aan verslaving en anderen zijn verstrikt in het netwerk van de prostitutie. De vrijheid waar ik en jij van genieten, wil ik aan alle vrouwen schenken!” Het streefbedrag van de tocht in Ouddorp is 10.000 euro.

Samen een hart voor kwetsbare vrouwen

De opbrengst van deze dag gaat naar hulp en opvang van kwetsbare vrouwen die geholpen worden bij De Hoop en Terwille. De Hoop vangt verslaafde moeders op, mét hun kind. Terwille helpt volwassen vrouwen en slachtoffers van loverboys om uit de prostitutie te stappen.

Aanmelden
Aanmelden voor de tocht kan individueel of in teamverband via deze link naar de website van vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Start

De wandeltocht start om 10:20 uur. Kijk voor verdere informatie onder deze link.