Middelharnis - De Weerbaarheidstraining 2017 wordt georganiseerd door Moedige Moeders Goeree-Overflakkee. Wees eens eerlijk: "Vraagt u zich regelmatig af waar die boze buien bij uw kind vandaan komen? Of dat hij of zij komt of al te maken heeft, met vragen rondom alcohol en drugs? Hij of zij hele dagen 'verkouden' is, weinig weerstand heeft? Is uw kind weerbaar genoeg om nee te zeggen tegen alcohol en drugs?" Dit zijn lastige vraagstukken waar ouders en opvoeders mee te maken krijgen en vaak vroeger dan we denken en willen. Ook zijn kinderen en jongeren ontzettend slim in het verdoezelen van allerlei dingen, zoals bijvoorbeeld te veel drinken of drugsgebruik. "Wij als ouders denken dat er niets aan de hand is, terwijl je kind misschien al regelmatig drinkt of blowt. "Moedige Moeders GO houdt deze cursus voor alle ouders/verzorgers, maar zeker ook voor broers, zussen, opa’s en oma’s. "Misschien overbodig te zeggen dat deze trainingen worden gegeven in een veilige omgeving, waarin u uzelf kunt zijn en veel herkenning zult vinden: "Tijdig handelen helpt echt!". De trainingen worden gegeven op maandag avonden. Er zijn geen kosten aan verbonden."Bekijk hieronder de data en lees verder.

Moedige Moeders: "Boze buien zijn vaak het gevolg en ook wordt er heel regelmatig een link gezien met jongeren die bijvoorbeeld adhd, add of een andere stoornis hebben, zij zijn vaak extra gevoelig voor dit soort “verleidingen.” Ook zijn zij extra verslavingsgevoelig en wij als ouders hebben het vaak helaas te laat door. Vervolgens lopen we achter de feiten aan en weten we niet het tij te keren en de rust in huis terug te krijgen. Heftige conflicten tot gevolg. Vaak vallen er harde woorden, waardoor het drinken of bijvoorbeeld blowen bij uw kind alleen maar erger wordt. Men krijgt bij de weerbaarheidstrainingen handvatten hoe hier mee om te gaan, of uw kind nu al een notoire drugsgebruiker is of bij verdenking van alcohol en of drugsgebruik. Deze trainingen worden verzorgd door professionele hulpverleners en de moedige moeders en of vaders zelf en zij weten uit eigen ervaring waar U mee te maken heeft met uw kind. Vaak is ook de drempel hoog, men durft er niet mee naar buiten te komen of is er schaamte en krijgt u in gesprekken met andere ouders het gevoel de enige te zijn met dit soort vragen en wellicht vermoedens."

Data

Data van de trainingsavonden: 13 maart, 27 maart, 10 april, 24 april en 8 mei 2017, van 19:30 tot 21:30 uur. De "terugkom-avond"staat gepland op 29 mei. De avonden worden gehouden in het Dienstencentrum, Doetichemsestraat 27 te Middelharnis.

Aanmelden kun je doen via: www.moedigemoedersgo.nl.