Middelharnis - Willem Punt, directeur Bedrijven, verlaat per 1 maart Rabobank Het Haringvliet. Willem Punt: “Ik ben pas 51 jaar en hoop nog jaren te mogen werken. Dus investeer ik graag tijd om na te denken over een vervolgstap in mijn carrière.” Rabobank Het Haringvliet is nog op zoek naar een opvolger voor Willem Punt: “Zodra wij een nieuwe directeur hebben gevonden, stellen wij deze uiteraard aan u voor. Tot die tijd kunt u voor directieaangelegenheden terecht bij Richard van Maurik, directeur Particulieren en Private Banking, of bij mij. Onze medewerkers zijn u uiteraard ook graag van dienst”, aldus Renata Brabander, directievoorzitter. “Wij laten Willem Punt niet vertrekken zonder een afscheid dat recht doet aan zijn inzet voor onze bank. En daarom combineren wij zijn afscheidsreceptie met een inspirerend symposium.”

Symposium

Het symposium vindt deze maand nog plaats in Heinenoord en de genodigden worden dan meegenomen door prof. Dr. Ad van Wijk, in de wereld van duurzame energie. Zij worden geïnspireerd door zijn visie op dit onderwerp. Prof. Dr. Ad van Wijk (1956) is hoogleraar in 'Future Energy Systems’ aan de TU Delft. Hij werd verkozen tot Nederlandse ondernemer van het jaar in 2007 en topman van het jaar in 2008.

Strategie Rabobank

De Rabobank is trots op de nieuwe strategie die is gebaseerd op twee pijlers: Bankieren voor Nederland en Banking for Food: “Voor beide pijlers geldt dat we ze voor u concreet maken in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee. Dit doen we onder andere samen met onze Ledenraad. Een organisatie in beweging betekent ook dat er voor medewerkers veel verandert. Functies verdwijnen, omdat klanten steeds meer zaken online regelen. Afdelingen worden gereorganiseerd, omdat er anders wordt gewerkt. Wij stimuleren onze medewerkers om actief na te denken over een vervolgstap in hun werkende leven. Ook directieleden zijn hiermee bezig. Dit heeft ertoe geleid dat Willem Punt heeft aangegeven dat hij al zijn energie wil steken in het vormgeven van zijn toekomstplannen. Als Rabobank willen wij hem hiervoor de ruimte geven. Met een veeleisende functie als directeur is het lastig om hiervoor voldoende tijd vrij te maken.”