Goeree-Overflakkee - Wekelijks staan er uitzendingen voor u klaar. Vanaf maandag 30 januari 2017 kunt u weer genieten van een nieuwe wekelijkse tv-uitzending van uw lokale omroep RTV SLOGO. Weer bomvol nieuwe items: Watersnood / Earth Live / De Leeuwenkoning (jeugd) / De Huiskamer van Flakkee / Rondrit Flakkee (herhaling). Lees hieronder verder.

Specificatie TV-items

1 'Watersnood' heeft een overzicht van de vele aangrijpende gebeurtenissen die in de eerste dagen van de watersnood die plaatsvond in 1953. "Het is een documentaire die door niemand gemist mag worden en aangeeft dat samenwerking en gezamenlijk leed tot ongekende saamhorigheid kan leiden en laat zien dat de ware mens in moeilijke omstandigheden tot vele goede dingen in staat is." De vele historische opnames van deze film geven een onvergetelijk beeld en laten u deze rampzalige momenten meemaken "opdat we dit nooit vergeten zouden".

2 Na een korte onderbreking volgt Watersnood deel 2 die geheel is gericht op Goeree-Overflakkee met interviews van mensen die dit van nabij hebben meegemaakt.

3 Earth Live deel 2 is het tweede deel van een 20-delige serie die u naar moeilijk bereikbare delen van onze aarde meevoert en laat zien wat "leven en overleven" inhoud.

4 Voor de jeugd een aflevering van de Leeuwenkoning. "Dit is het eerste deel van 3 afleveringen waarin jullie kennismaken met de dierenwereld."

5 De aflevering van de Huiskamer is er één in combinatie met een deel van de Watersnoodramp en heeft betrekking op Goeree-Overflakkee. Presentatrice Rietje Barelds is ditmaal in gesprek met Klazina de Bakker met als onderwerp 'Flakkeese Petuten'.

6 Rondrit (herhaling).

Achtergrondinformatie standaard items:

Jaren 50-60

RTV SLOGO zendt unieke beelden uit over winkels, bedrijven en dorpen op Goeree-Overflakkee, vanuit de jaren 50-60. Het Streekarchief levert diverse afleveringen aan. De afleveringen zijn meestal een diapresentatie die gemaakt en ingezonden is door Hans van Oostende met materiaal uit de collectie van G.van Eck, uit het Streekarchief te Middelharnis.

Jeugdvideo

Jullie zien een aantal delen van de jeugdserie. Nederlands gesproken. De jeugd-uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

De Huiskamer van Flakkee (niet wekelijks)

RTV SLOGO zendt uitzendingen uit van De Huiskamer van Flakkee. Niet altijd wordt een uitzending aangeleverd, dus gepubliceerd. Als deze aflevering meedraait ziet u verslaggeefster Rietje die praat met diverse mensen van op of rondom het eiland. De uitzendtijden zijn 09:00 en 21:00 uur.

Rondrit

In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto van Koole Media Service heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

Uitzendkanalen in het kort:

Radio ether = 105.6 M (Oost) en 105.9 FM. Radio digitaal = kanaal 915. TV digitaal = kanaal 36 (ZIGGO) Cl+ module = 331. Het TV programma is voor leden van KPN op Kanaal 322 te volgen.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

RTV Slogo’s radio-uitzendingen zijn, op Goeree-Overflakkee, te beluisteren via de volgende frequenties: Ether 105.6 FM (west) / 105.9 FM (oost), Kabel 105.9 FM, Digitaal 915. De televisie-uitzendingen van RTV Slogo zijn via de Ziggo-kabel te ontvangen op: Digitaal: 36, Analoog: 67+ (840.000MHz), Cl+module: 331

RTV Slogo: Er zijn geen teletekstpagina’s (achter de TV) meer te lezen. Wellicht dat dit in de toekomst op een andere wijze kan worden vervangen door een modernere versie. Kijk voor meer informatie op rtvslogo.nl of volg de lokale omroep van Goeree-Overflakkee via twitter: @rtvslogo. Nieuwe medewerkers blijven van harte welkom: sámen maken we Goeree-Overflakkee.