9 januari 2017, Middelharnis - Met de slogan ‘Regel uw zaken makkelijk en snel via Goeree-Overflakkee.nl’ stimuleert gemeente Goeree-Overflakkee haar inwoners en ondernemers om digitaal zaken te doen met de gemeente via de website www.goeree-overflakkee.nl. De gemeente geeft een steuntje in de rug aan ouders die het iets minder breed hebben. Vanuit het Jeugd participatiefonds Sport en Cultuur betaalt de gemeente mee aan de contributie, sportkleding en muziekinstrumenten van kinderen (voorheen bijzondere bijstand sportkosten voor jeugd). Lees hieronder verder.

Wie komt er in aanmerking voor deze regeling?

Ouders met thuiswonende kinderen van 0 tot 18 jaar en een inkomen dat niet hoger is dan 125% van het minimumloon, komen in aanmerking voor een bijdrage uit het Jeugd participatiefonds Sport en Cultuur. Er is een bedrag beschikbaar van maximaal € 250,- per persoon, per jaar. Waarvan maximaal € 100,- mag worden uitgegeven aan materiaal, het restant is bestemd voor contributie. Als de aanvraag wordt gehonoreerd, ontvangt de aanvrager de bijdrage.

Meer informatie

Wie zeker wilt weten of het gezin gebruik kan maken van de regeling, vult de zogenaamde ‘beslisboom’ in via www.goeree-overflakkee.nl/meedoen. Via deze webpagina kan ook één keer per kalenderjaar de aanvraag voor een financiële bijdrage worden ingediend bij de gemeente. Houd bij het indienen van de aanvraag uw DigiD bij de hand!

Online regelen

Digitaal zakendoen met de gemeente is aantrekkelijker dan telefonisch of via een afspraak op het gemeentehuis. Het biedt namelijk veel gemak: de website is 24/7 beschikbaar, de kosten zijn lager (geen telefoon- of reiskosten) en door automatisering van processen is het mogelijk om zaken sneller af te handelen.

Kijk voor een volledig overzicht van alle gemeentelijke producten en diensten die u online kunt regelen op: www.goeree-overflakkee.nl/online-regelen.