Goedereede - Op maandagavond 19 mei 2014 rond 23:30 uur, brak er brand uit bij Hotel Koningspleisterplaats aan de Provincialeweg 18 te Goedereede. De brandweer kreeg een automatische melding van een rookmelder in het hotel. Bij aankomst werd al snel opgeschaald naar een zeer grote gebouwbrand. Er kwamen diverse eenheden uit omliggende dorpen om te blussen. De aanvoer van water was een moeilijkheid.

Uit voorzorg stond een ambulance klaar om eventuele slachtoffers te behandelen. Mensen uit het hotel werden opgevangen in de nabij gelegen brandweerkazerne. Iedereen, 14 gasten en wat bewoners van aangrenzende panden, konden het gebouw op tijd verlaten.

Met de brand ging een fikse rookontwikkeling gepaard. Er zijn diverse metingen verricht om te kijken of de rook of asdeeltjes ook schadelijk zijn. Later in de nacht werd een speciale spuittechniek gebruikt, waarbij een stof aan het bluswater is toegevoegd en de blusstraal als het ware door de muur heen breekt. Dit wordt een Cobra-systeem genoemd.

De brandweer is de hele nacht nog druk geweest met nablussen. Bij daglicht is er erg veel schade te zien aan het pand.

[update 20 mei 2014, 11:30 uur] De brandweer is vanmorgen nog bezig geweest met het blussen van moeilijk bereikbare 'smeulbrandjes'. De verwachting is dat de brandjes nu uit zijn. De brandweer controleert de komende uren.