Goeree-Overflakkee - Rijkswaterstaat meldt via twitter: "In het hele land moet het verkeer vrijdag 13 januari 2017 tijdens de avondspits rekening houden met zware windstoten en winterse neerslag. Pas uw rijstijl aan!" Op donderdagavond meldde Rijkswaterstaat dat twee opeenvolgende stormen in combinatie met springtij, de komende dagen op de Noordzee zorgen voor verhoogde waterstanden langs de hele kust. Vrijdag 13 januari is vooralsnog van 12:00 uur - 18:00 uur de parallelweg op de Brouwersdam (dus Noordzeezijde) dicht voor alle verkeer. De combinatie van harde wind, hoog water en zand, zorgen voor een onveilig situatie. De N57 blijft voor alsnog open. Rijkswaterstaat draagt zorg en werkt aan ons water. Weginspecteur Wilco deelde vrijdagmorgen onderstaande foto van de Oosterscheldekering. Lees hieronder alle updates:

Rijkswaterstaat heeft een liveblog Januaristorm geopend dat u kunt volgen:

[12/01 21:24 uur]

Het operationeel team van de Maeslantkering en Hartelkering is zojuist om 21:00 uur opgeroepen voor hoogwater van vrijdagmiddag (morgen). Alle teamleden zijn nu onderweg naar hun locatie en dienen daar binnen 2 uur te zijn. Dat is dus bij de Maeslantkering aan de noord- of zuidzijde, of bij de Hartelkering.

[13/01 07:27 uur]

De medewerkers van de Oosterscheldekering zijn niet naar het Topshuis op Neeltje Jans geroepen. Naar verwachting zal het alarmpeil van 2,75 m+ NAP niet worden overschreden en sluit de kering dus vanmiddag niet. Mogelijk sluit de kering wel vannacht en worden de medewerkers later op de dag opgeroepen.

[13/01 14:49 uur]

Oosterscheldekering wordt door RWS zorgvuldig gemonitord. Vooralsnog blijft het peil onder de 3,00 meter en wordt er niet gesloten. -bron @JohanJacobs14

[14/01 10:32 uur]

De Oosterscheldekering is vrijdag op zaterdagnacht niet gesloten. Rond 02.45 uur was de hoogst bereikte waterstand 2,75m+NAP.