Middelharnis - Visser & Visser Salaris & HR heeft zich aangesloten bij Salarispro voor een nieuw trainee-programma dat eenjarige praktijkopleiding met baangarantie bij prominente accountants- en advieskantoren biedt. Dit programma is ontworpen om het veelzijdige vak van salarisprofessional, dat zich heeft ontwikkeld door technologische en wettelijke veranderingen, nieuw leven in te blazen. Lees meer >>

Initiatiefnemer van Salarispro, Cas Bakker, benadrukt de rol van de salarisprofessional als een cruciale organisatieadviseur en de noodzaak om het beroep vanuit een modern perspectief te benaderen. “Wij willen het geen salarisadministrateur meer noemen”, legt Bakker uit. “Een salarispro - zoals wij het nu gaan uitdragen - is een maker van betekenisvolle waarde, een organisatieadviseur, een balanceerder tussen wet- en regelgeving. Iemand die in het hart van de organisatie zit en werk zichtbaar beter ziet worden, zekerheid biedt en vertrouwen geeft.” Helaas bestaat volgens Bakker nog steeds het idee dat het druk-op-een-knop-werk is: “Dat terwijl er juist zoveel gelaagdheid in het vak zit. Je moet wetgeving kunnen begrijpen en toepassen, snappen wat een organisatie nodig heeft, software op een efficiënte manier inzetten en een brede kennis van human resources hebben. Dat verhaal willen we met Salarispro gaan uitdragen en promoten.”

Laagdrempelig eenjarig traineeship

Binnen één jaar een landelijk erkend diploma, direct starten bij een salaris- of accountantskantoor, geen kosten en vanaf dag één een goed salaris. Dat zijn de ingrediënten van het traineeship, verzorgd door 2Xplain Payroll, waarmee Salarispro meer mensen wil interesseren voor het vak. En dat kan dus zonder specifieke voorkennis. Of je nou net van school komt, of werkt in een andere branche, iedereen kan zich in principe aanmelden. Belangrijk is uiteraard dat je interesse hebt in het vak en de juiste competenties hebt.

Alexander van Kleij, directeur Salaris en HR Visser & Visser, heeft vertrouwen in het initiatief: “Het is ontzettend belangrijk om op collectief niveau het vak te promoten. En dat is niet alleen nodig om het tekort terug te dringen. Het vak wordt onterecht als ‘saai’ gezien. Het is een vak dat zoveel disciplines bestrijkt naast de administratieve kant. Het wel of niet recht hebben op een transitievergoeding bijvoorbeeld? Daar komt een brede kennis van arbeidsrecht en fiscaliteit bij kijken. Dus dat beeld van met cijfers bezig zijn? Dat is slechts een fractie van wat je écht doet. Ik geloof dat we met Salarispro dat beeld kunnen veranderen én het tekort kunnen oplossen.” De eerste groep Salarispro trainees bij Visser & Visser zal starten op de kantoren in Middelharnis en Goes, met het streven om elk jaar drie of vier salarispro’s op te leiden.

De komende maanden werkt Salarispro aan de uitbreiding van hun netwerk, om de reikwijdte van het programma te vergroten en nog meer exposure te realiseren om mensen te interesseren voor het vak.