21 februari 2024, Middelharnis - Docenten van de technische vmbo-profielen van het Actief College uit Oud-Beijerland bezochten onlangs collega's van RGO Beroepscampus uit Middelharnis. Een week ervoor was er een bezoek van de Flakkeese docenten bij het Actief College. Lees meer >>

Vervolg

De scholen werken samen in het project Sterk Techniekonderwijs. Doel: meer technische leerlingen laten instromen bij lokale bedrijven. Tijdens het overleg bleek dat de docenten de passie voor techniek en onderwijs delen.

In de vier jaar dat de scholen nu samenwerken, kwamen zij al vaker samen om kennis en ervaringen te delen. Deze keer stond een bezoek aan de Beroepscampus centraal en werden de collega's van de Hoeksche Waard rondgeleid door de lokalen van de technische profielen. Zowel bij Mobiliteit en Transport, Bouwen, Wonen en Interieur, als bij Produceren, Installeren en Energie werden de collega's enthousiast van wat ze zagen. De ruimte die RGO Middelharnis in de Beroepscampus heeft, én de machines werden bewonderd. Ook in Oud-Beijerland zit Actief College in een nieuw gebouw. Dankzij het project Sterk Techniekonderwijs zijn de lokalen voorzien van de nieuwste machines om op die manier actueel onderwijs te kunnen geven.

Tijdens het werkbezoek werd gesproken over onderwerpen als structuur in de klas en het behalen van de gezamenlijke doelen. Ook zijn ervaringen gedeeld met betrekking tot keuzedelen, gastlessen en excursies. De deelnemers waren het er over eens dat het een nuttige bijeenkomst was en zeker voor herhaling vatbaar. Op naar een volgend overleg bij het Actief College!

Tekst RGO Beroepscampus