5 februari 2024, Dirksland - Zorgmedewerkers van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis trainen regelmatig acute levensbedreigende situaties. Op de Acute Opname Afdeling doen ze dit sinds kort met een speciale bril: de HoloLens. “Een realistische en innovatieve manier van trainen, je voelt de urgentie.” Lees meer >>

De speciale bril, HoloLens, combineert de virtuele objecten met de echte wereld. “Met de speciale bril wordt een 3D-patiënt geprojecteerd op bijvoorbeeld een ziekenhuisbed. Het lijkt dus net alsof er een echte patiënt ligt”, legt teamleider van de Acute Opname Afdeling Simone Kappetijn uit. “Dit zorgt ervoor dat de training heel echt lijkt. Je voelt de urgentie van de patiënt.”

Met de HoloLens worden verschillende scenario’s getraind. Simone: “Op de Acute Opname Afdeling blijven patiënten maximaal 48 uur en zien we heel uiteenlopende ziektebeelden. Met de HoloLens trainen we allerlei verschillende scenario’s. Ook situaties die we niet zo vaak tegenkomen in de praktijk. Zo leer je als zorgverlener sneller onbekende ziektebeelden herkennen en kun je in je werk eerder handelen.”

Het trainen met de Hololens is op dit moment een pilot. Mogelijk wordt de HoloLens in de toekomst ook ingezet op andere afdelingen binnen Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis wat aansluit bij onze ambitie om continu te innoveren voor nog betere en efficiëntere zorg voor onze patiënten in de regio.

Tekst en foro CuraMare