Middelharnis - Afgelopen zaterdag 20 januari 2024 was de open dag op de CSG Prins Maurits en de PM Beroepscampus. Enthousiaste brugklassers hebben veel leerlingen van groep 7 en 8 met hun ouders/verzorgers mogen ontvangen. Lees meer en bekijk de foto's >>

Vervolg

CSG Prins Maurits
In de lokalen was van alles te zien en te beleven. Hoe kraak je met wiskunde een code, guts je een figuur, hoe werken de kieuwen van een vis, hoe programmeer je een robot, bak je pannenkoeken, ontwerp een nieuwe glijbaan voor speeltuin De Flipjes, etc.

‘Ik heb een haai geaaid…’ vertelde een leerling uit groep 8. Bij het vaklokaal biologie lagen allemaal vissen die door leerlingen werden geanalyseerd. Een mooi voorbeeld van leren in de praktijk zoals we dit op de CSG Prins Maurits aanbieden. ‘We kijken terug op een bijzonder geslaagde open dag waarbij we veel leerlingen en hun ouders hebben ontmoet’, aldus de directeur Erik Olislagers.

Voor de afwisseling waren er ook diverse sportieve activiteiten.

PM Beroepscampus

Op de PM Beroepscampus was er bij alle profielen veel te doen; een woonkamer inrichten, etaleren op kubussen, aan de slag met een mysteriebox, bloeddruk meten, vogelvoederhuisje maken, bloemschikken, bestrating leggen, etc.

De Sportraad bracht iedereen in beweging. Er werden balletjes hoog gehouden, of dat nu via de voet of de hand was, dat maakte niet uit. Bij de PM is altijd tijd voor ontspanning en beweging.