Middelharnis - Voor het huisvestingsprobleem van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee is een oplossing gevonden. Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn heeft het bestuur meegedeeld, dat de muzieklessen en repetities kunnen plaatsvinden in het gebouw aan de Schoolstraat 9a in Middelharnis. Het Muziekgebouw hoopt er zo snel mogelijk in te trekken. "Het Muziekgebouw zat met een probleem omdat het Diekhuus, de huidige locatie, vanaf 1 maart 2024 dicht gaat voor een ingrijpende verbouwing.." Lees meer >>

Vervolg

Het Muziekgebouw zat met een probleem omdat het Diekhuus, de huidige locatie, vanaf 1 maart 2024 dicht gaat voor een ingrijpende verbouwing. In het Diekhuus komt de openbare bibliotheek. Voor het Muziekgebouw is er na de verbouwing maar beperkt ruimte.

Nu de tijdelijke sluiting van het Diekhuus aanstaande is, moet het Muziekgebouw uitwijken naar alternatieve ruimte. Voor diverse groepen leerlingen lukt dat. Zij en hun docenten kunnen terecht in de Exoduskerk, het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat en De Notenkraker, het gebouw van muziekvereniging Sempre Crescendo.

Voor andere groepen kon het Muziekgebouw geen ruimte vinden. Het gaat om grote groepen leerlingen die les krijgen op blokfluit, gitaar en keyboard. Er was dus sprake van een acuut huisvestingsprobleem. Een oplossing was tot voor kort niet in beeld. Het bestuur van het Muziekgebouw had al een brief opgesteld naar koningin Máxima, als beschermvrouwe van Méér Muziek in de Klas, om de situatie op Goeree-Overflakkee aan te kaarten.

Deze week resulteerde overleg met de gemeente echter alsnog tot een oplossing van het huisvestingsprobleem. Het Muziekgebouw kan terecht in het monumentale pand aan de Schoolstraat, dat ooit het waterschap huisveste en meer recent in gebruik was als onderwijslocatie.

Het Muziekgebouw komt op de eerste verdieping. De ruimte, 800 vierkante meter, zal de komende weken aangepast worden om er muziekonderwijs mogelijk te maken. In ieder geval in die periode zijn de alternatieve leslocaties (Exoduskerk, Wijkcentrum, De Notenkraker) een uitkomst.

Het bestuur van het Muziekgebouw is blij met de nieuwe locatie. Penningmeester Adrie Tieleman: “Het is belangrijk dat de lessen kunnen doorgaan. Het Muziekgebouw heeft vijfhonderd leerlingen en er komen er steeds meer bij. Op de basisscholen bereiken we jaarlijks nog eens 890 kinderen met onze Muziekcarrousel. Dit jaar zijn we gestart met het Leerlingenorkest, en ook dat slaat goed aan.”

Foto is archieffoto van Muziekgebouw GO.