Goeree-Overflakkee - Ondernemers en maatschappelijke organisaties in Gemeente Goeree-Overflakkee komen in aanmerking voor een gratis Energiekansenscan. Daarmee kunnen zij hun energierekening flink verlagen. De energieadviezen op maat worden uitgevoerd door de onafhankelijke energieadviseurs van Stichting Energieke Regio. "Een onderneming of maatschappelijke organisatie die jaarlijks minimaal 10.000 kWh aan elektra en/of 4.000 mᶟ aan aardgas gebruikt, kan een gratis Energiekansenscan ter waarde van €1.200,00 aanvragen..." Lees meer >>

Vervolg

Een onderneming of maatschappelijke organisatie die jaarlijks minimaal 10.000 kWh aan elektra en/of 4.000 mᶟ aan aardgas gebruikt, kan een gratis Energiekansenscan ter waarde van €1.200,00 aanvragen. Met deze scan kiezen zij zelf voor het soort energieadvies waar de onderneming of organisatie behoefte aan heeft. Voorbeelden zijn een maatwerkadvies ‘Zonnepanelen’, een ‘Energielabelverbetering’ of een ‘Energiebespaarscan’.

Het energieadvies kan aangevuld worden met een aantal uur aanvullend advies van een onafhankelijk energieadviseur tot het bedrag van €1.200,00 (exclusief btw) is bereikt.

Gebouwen makkelijker verduurzamen

De Energiekansenscan is er op gericht te kijken hoe het gebouw energiezuiniger kan worden gemaakt. Ook kunnen de experts adviseren over subsidie- en financieringsmogelijkheden.

De scan wordt aangeboden door de gemeente Goeree-Overflakkee. Wethouder Duurzaamheid Jaap Willem Eijkenduijn zegt daarover: “Met een advies op maat wordt het voor ondernemers en organisaties makkelijker om een gebouw(en) te verduurzamen, energie te besparen. En daarmee dus ook de energierekening van uw onderneming of organisatie blijvend te verlagen. Zo wordt werken aan een duurzame toekomst financieel aantrekkelijk.”

Energiekansenscan aanvragen

Ondernemingen en organisaties die een energiekansenscan willen aanvragen kunnen daarvoor terecht op de website van de Energieke Regio. Er is een beperkt aantal gratis scans beschikbaar.