10 juni 2023, Landelijk - Ongevallen op zee waarbij vissers zijn omgekomen leiden tot zorgen over het gebruik van reddingsvesten in de visserij. Vissersbond: "Het gebruik van reddingsvesten aan boord van vissersschepen is van cruciaal belang voor de veiligheid van de bemanning, maar nog steeds niet vanzelfsprekend in de praktijk. Hoewel het dragen van reddingsvesten vanuit de RI&E verplicht is voor vissers, blijkt uit onderzoek dat deze vaak niet of niet correct worden gedragen..." Lees meer >>

Verplicht

Hoewel het dragen van reddingsvesten vanuit de RI&E verplicht is voor vissers, blijkt uit onderzoek dat deze vaak niet of niet correct worden gedragen. Dit is een zorgwekkende situatie, omdat vissersschepen tot de meest risicovolle werkplekken behoren. Het gebruik van reddingsvesten kan echter het verschil maken tussen leven en dood in geval van een noodsituatie.

Het verschil tussen het wel of niet dragen van een reddingsvest in open water is goed te zien in dit filmpje welk onderdeel is van de campagne ‘Veilig werken op zee’. Deze campagne is ontstaan naar aanleiding van het preventieprogramma van KNRM en is ontwikkeld in opdracht van de redersvereniging KVNR, de Vereniging van Waterbouwers en de Stichting Sectorraad Visserij, in samenwerking met de maritieme vakbond Nautilus International. Meer informatie over de campagne is hier te lezen.

Lees meer bij Ned. Vissersbond.nl >>