4 april 2023, Regio - Op woensdagavond 15 maart jl. kwamen de raden van vier gemeenten op Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en Hoekse Waard naar theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis. Op deze avond werden zij bijgepraat over hoe de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta vorm heeft gegeven aan de regionale samenwerking in de Regio ZHD. Daarbij werd het gesprek aangegaan over een duurzame samenwerking in de komende jaren. Een belangrijke punt daarbij was ook de rollen van colleges en raden en hoe de raden in de toekomst betrokken en geïnformeerd willen worden. Lees meer >>

Vervolg

Waarnemend burgemeester van gastgemeente Voorne aan Zee Peter Rehwinkel heette de aanwezigen van harte welkom. Hij benoemde het mooie culturele erfgoed van Hellevoetsluis en de culturele verbindingen die er te maken zijn in de regio. Daarna sprak burgemeester van Nissewaard en voorzitter van het regionale samenwerkingsverband Foort van Oosten over het ontstaan en belang van de samenwerking. Hij gaf aan dat de avond in het teken stond van verantwoording tot nu maar ook de verkenning van een verdere samenwerking en het toetsen op de ambities.

Successen en nieuwe ambities
Er volgde een presentatie over de Regio Deal en de successen die daarin behaald zijn op het gebied van agrifood, duurzaamheid, onderwijs en arbeidsmarkt en landschap en toerisme. Ook werden de ambities voor de samenwerking in de komende jaren benoemd. Aan de raadsleden werd gevraagd hoe zij dachten over deze ambities en wat zij denken dat nodig is om deze te realiseren. Daar werd actief over gebrainstormd met elkaar, in een ontspannen sfeer.

Lees HIER meer >>