23 februari 2023, Stellendam - De brug in de Zuiderdiepstraatweg over de Goereesesluis wil niet meer sluiten nadat deze werd geramd door een binnenvaartschip. De brugklep hangt 30 centimeter boven het wegdek en hangt scheef. De botsing was afgelopen woensdagavond 22 februari. Het resultaat is dat het verkeer de brug niet kan passeren op dit moment. "De Zuiderdiepstraatweg loopt parallel aan de N57. Het autoverkeer heeft geen last van de stremming en kan zijn weg vervolgen via de N57. Dat geldt bepaald niet niet voor de scheepvaart en het landbouwverkeer. Voor fietsers is er een noodoplossing..." Lees meer >>

Vervolg

De sluisdeuren blijven vanwege de brugschade dicht.De brug werd geramd door de autokraan van het binnenvaartschip. De schade aan de ontzette brug is volgens Rijkswaterstaat aanzienlijk. Het is onduidelijk hoelang het herstel gaat duren.

De Goereesesluis is de schakel tussen de zoete Binnenhaven en de zoute Buitenhaven van Stellendam. De Buitenhaven staat in directe verbinding met de Noordzee. De Zuiderdiepstraatweg loopt parallel aan de N57

Het autoverkeer heeft geen last van de stremming en kan zijn weg vervolgen via de N57. Dat geldt bepaald niet niet voor de scheepvaart en het landbouwverkeer. Schepen die vanuit Stellendam naar zee willen, moeten flink omvaren. De Noordzee is vanuit de Binnenhaven alleen bereikbaar via achtereenvolgens het Haringvliet, het Spui, de Oude Maas en de Nieuwe Waterweg.

Rijkswaterstaat heeft voor het landbouwverkeer op dit moment geen oplossing. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de Zuiderdiepstraatweg; ze worden door verkeersregelaars over de smalle sluisdeuren geleid.

Bron RTV Rijnmond.nl