23 september 2021 - Naarmate het eindejaarsseizoen voor het geven van geschenken nadert, begin je als werkgever misschien te stressen over kerstpakketten samenstellen voor zakenrelaties en werknemers. Het geven van kerstcadeaus op de werkplek kan lastig zijn. Gelukkig is de etiquette minder ingewikkeld dan je zou denken. Hieronder staan de do’s en don’ts voor het geven van geschenken op de werkvloer. Lees snel verder!

1. Productiviteit verbeteren

Mensen willen weten dat ze goed bezig zijn. Een geschenk ontvangen van hun werkgever kan er daarom voor zorgen dat werknemers zich gezien en gewaardeerd voelen. Veel werknemers voelen zich gewaardeerd wanneer ze een kerstgeschenk van hun werkgever ontvangen. Een gebaar en figuurlijk schouderklopje van de baas kunnen dus het perspectief van een werknemer op zijn werkgever positief beïnvloeden, wat een grote bijdrage kan leveren aan het stimuleren van het moreel en het creëren van een nog productievere werkplek.

  1. Denk goed na over de inhoud van het kerstpakket

Hoewel een relatiegeschenk jouw merk en de missie en waarden van jouw bedrijf kan laten zien, loop je wel het risico om een aantal ontvangers teleur te stellen door het geschenk te voorzien van een bedrijfslogo. Het is misschien verleidelijk om een cadeau met bedrijfslogo te geven (denk aan: reis-/koffiemokken en tassen), maar cadeaus zonder merklogo worden doorgaans een stuk meer gewaardeerd door de ontvanger. Staat jouw bedrijf voor duurzaamheid? Dan kun je deze boodschap natuurlijk wel extra kracht bijzetten door een kerstpakket met duurzame producten te geven. Door te investeren in producten die op een professionele manier weerspiegelen waar jouw bedrijf voor staat, kun je rekenen op veel blije gezichten.

3. Liefdadigheidsprojecten ondersteunen

Je kunt er tot slot ook voor kiezen om andere organisaties die zich inzetten voor mens en milieu te ondersteunen, bijvoorbeeld door kerstgeschenken te doneren aan goede doelen. Op deze manier draag je als organisatie ook een steentje bij aan verschillende liefdadigheidsprojecten.