Stellendam - Op woensdag 1 augustus 2018 nam kernwethouder Daan Markwat op een feestelijke manier, 13 oplaadpalen (met daarop 26 oplaadpunten) voor elektrische fietsen in de Voorstraat in Stellendam in gebruik. Dit aantal op één locatie is uniek in Nederland. De realisatie van dit project is een onderdeel van de herinrichting van de Voorstraat. Lees hieronder meer.

Herinrichting voorstraat

De herinrichting van de Voorstraat in Stellendam omvat aansluiting op het fietsroutenetwerk, het maken van een voetgangersgebied van de voormalige busbaan en het ombouwen van het voormalige busstation tot oplaadpunt/parkeerplaats voor (elektrische) fietsen.

De Voorstraat vormt nu een onderdeel van het recreatief fietsroutenetwerk en sluit aan op het heringerichte havengebied. Hierdoor passeren er dagelijks veel mensen met (elektrische) fietsen die bij ’t Wapen van Stellendam een tussenstop maken. De laadpalen op deze locatie zijn tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen bewoners van de Voorstraat, leden van de dorpsraad Stellendam, de eigenaar van ’t Wapen van Stellendam en gemeente Goeree-Overflakkee.