Middelharnis - Op 1 april 2018 was het alweer twee jaar geleden, dat Stichting Bewindvoering en Beheer (SBB) Zomerland het beheer van privé financiën overnam van Stichting Zuidwester. SBB kijkt terug op een mooie en intensieve periode en is blij met het toenemende aantal cliënten. Op 1 april 2018 staan 325 cliënten onder beschermingsbewind en verzorgt de stichting in totaal voor 700 cliënten administratieve dienstverlening. SBB Zomerland is per 1 februari 2018 lid van de BPBI en ook de audit van de rechtbank is met succes afgerond. Door deze beide keurmerken voldoet SBB Zomerland aan de hoogste kwaliteitseisen. Lees hieronder meer.

SBB Zomerland

"SBB Zomerland is een onafhankelijke professionele stichting zonder winstoogmerk, die als doelstelling heeft om kwetsbare burgers, die als gevolg van een verstandelijke of lichamelijke beperking, of een psychische of psycho-geriatrische beperking (tijdelijk) niet meer in staat zijn om hun belangen op het gebied van financiën zelf te behartigen te ondersteunen op het gebied van financiën in de vorm van beschermingsbewind of budgetbeheer in opdracht van de wettelijk vertegenwoordiger. Door overzicht en structuur aan te brengen in de financiële situatie van de cliënt en hierdoor financiële stabiliteit en inzicht voor de cliënt te bieden, ervaart de cliënt rust op het gebied van zijn financiën. Cliënten moeten voor de dienstverlening van SBB Zomerland een aantoonbare zorgbehoefte hebben (zij zijn in het bezit van een Wlz-indicatie of WMO-aanwijzing voor zorgverlening), vanuit de belastingdienst hebben onze cliënten vrijstelling voor BTW."

Voor meer informatie kunt is SBB Zomerland telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur, via (0187-)898778. Ook kunt u een mail sturen via deze link of een bericht achterlaten via het contactformulier op de website.