Dirksland - De Watertoren van Dirksland is niet alleen voor veel inwoners van Dirksland, maar voor heel Goeree-Overflakkee een belangrijk herkenningspunt midden op het eiland. Het is tevens een rijksmonument met een hoge cultuurhistorische waarde. Kortom concludeert gemeente: "..een gebouw dat onze aandacht verdient." De gemeente Goeree-Overflakkee is eigenaar van het gebouw en op zoek naar een nieuwe bestemming. Lees hieronder meer.

Op zoek naar een nieuwe bestemming

De gemeente Goeree-Overflakkee is eigenaar van het gebouw en op zoek naar een nieuwe bestemming. Een bestemming met als doel behoud van het gebouw en goed beheer. Daarvoor liggen alle opties nog open; een maatschappelijke bestemming, bewoning of commercieel.

Uitnodiging bijeenkomst 3 april

Dinsdagavond 3 april 2018 organiseren de dorpsraad Dirksland en de gemeente Goeree-Overflakkee een bijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats in Verenigingsgebouw De Schakel, Beatrixstraat 31 in Dirksland en begint om 19:30 uur. Inloop vanaf 19:15 uur. Iedereen is van harte welkom! Naar verwachting is de avond rond 21:00 uur afgelopen.

Gemeente: "Tijdens deze avond horen wij graag van u wat de Watertoren voor u en/of voor Dirksland betekent, wat volgens u de mogelijkheden zijn voor herbestemming en wat daarvoor nodig is. De opbrengst van deze avond wordt gebruikt om het college van burgemeester en wethouders te adviseren over de herbestemming van de Watertoren. De gemeente wordt hierin bijgestaan door Stichting BOEI."

Sprekers

Tijdens de avond zal de heer Henk van der Veen, oprichter van de Nederlandse Watertoren Stichting en initiatiefnemer van Archiprix een lezing houden over de watertorens in Nederland. De heren Martijn Bok en Jethro van de Pijll van Stichting BOEI praten u bij over het proces van het onderzoek naar de herbestemming van de Watertoren.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Mathijs Witte, beleidsadviseur Erfgoed, via e-mail: m.witte@goeree-overflakkee.nl of telefonisch via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 14 0187.

Aanmelden

In verband met de catering vragen wij u zich aan te melden. Dit kan via e-mail: dirkslandwatertoren@goeree-overflakkee.nl of telefonisch bij Anne Marijke Elema, via tel. (0187-)475360.