10 mei 2021, Sommelsdijk - Maria: "Zachtjes sluit ik de ogen van de man, terwijl het zonlicht haar laatste stralen werpt op de roerloze gestalte. Een serene stilte daalt neer in het kamertje. Verdriet en opluchting dat het geen dagen geduurd heeft, strijden om voorrang qua emoties bij de achterblijvende familie....". Al in december 2020 werd aangekondigd dat het boek 'Zuster, wat zie jíj er raar uit!', van haar uit zou komen en nu heeft ze ook een lied (onderstaande video) opgenomen ter bemoediging. De Flakkeese Maria Vroegindeweij is werkzaam als verzorgende niveau 3 op een PG-afdeling. Lees hieronder verder en beluister het lied dat Maria voor al haar collega's in de zorg zingt.

Zuster wat zie jij er raar uit!

De Flakkeese Maria Vroegindeweij is werkzaam als verzorgende niveau 3 op een PG-afdeling. In deze tijd gaat het er allemaal net even anders aan toe. Zuster en schrijfster Maria vertelt: "In mijn boek geef ik je een inkijkje in een PG-woongroep met coronapatiënten. Ik heb een gedeelte uit de 'coronaperiode' op onze woongroep beschreven. Van maart tot juni, bijna vier maanden lang. En ik moet zeggen dat het een heel mooi boek is geworden....".

"Collega's, bovenstaand fragment uit mijn boek", zegt Maria, heb ik na de eerste coronagolf geschreven. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn voor jullie in deze coronatijd. Daarom willen wij jullie dit bemoedigingslied toezingen als een hart onder de riem!"