December 2020, Sommelsdijk - De Flakkeese Maria Vroegindeweij is werkzaam als verzorgende niveau 3 op een PG-afdeling. In deze tijd gaat het er allemaal net even anders aan toe. Maria schreef een boek en vertelt: "In mijn boek "Zuster, wat zie jíj er raar uit!" geef ik je een inkijkje in een PG-woongroep met coronapatiënten. Ik heb een gedeelte uit de 'coronaperiode' op onze woongroep beschreven. Van maart tot juni, bijna vier maanden lang. En ik moet zeggen dat het een heel mooi boek is geworden...." Lees hieronder meer.

Vervolg

Maria Vroegindeweij (45) is getrouwd en moeder van vijf kinderen en in het dagelijks leven is zij als verzorgende werkzaam op een PG-woongroep in woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh te Sommelsdijk. "Corona had grote gevolgen voor onze woongroep, zowel voor de bewoners als voor mij en mijn collega's. Tijdens die intensieve periode hield ik een dagboek bij. Al die losse stukjes heb ik vervolgens gebundeld en verwerkt in het boek 'Zuster, wat zie jij er raar uit!'.

Boek

"Het is een mooi boek geworden, inclusief foto's, verslagen van mijzelf, maar ook van mijn collega's. Zelfs een indrukwekkende weergave door een familielid, Zij zag haar moeder zienderogen achteruitgaan, ze heeft mij gemaild hoe ze deze periode heeft ervaren.

Het is een boek geworden met een lach en met een traan. Dat kreeg ik van de mensen terug die stukken gelezen hebben uit mijn dagboek. En dan binnenkort, hopelijk nog voór de Kerst, ligt mijn boek in de boekenwinkels en kunnen jullie het hele verhaal lezen.

Ik hoop hiermee te bereiken dat lezers een indruk krijgen van het prachtige, mooie, maar ook enerverende werk en de intensieve zorg die we geleverd hebben aan onze lieve ouderen op de pg-woongroep waar alle coronapatiënten geclusterd werden. Mijn website pgcoronazuster.com staat inmiddels online. Lees alvast een paar fragmenten en bekijk het laatste nieuws. Je kunt ook een exemplaar reserveren!"