28 juni 2021, Ooltgensplaat - Vorig jaar moesten ze het vanwege coronabeperkingen stil houden maar Ooltgensplaats bekendste inwoner, Dave von Raven opent in 2021, op zondag 4 juli, het zomervakantie-programma op natuurspeeltuin de Buutenplaets. "Hiermee start een bruisend activiteitenseizoen dat tot diep in de herfst door gaat. Via de (digitale) media blijf je op de hoogte wat er zoal te doen is op Sluishaven. Maar een tipje wil de evenementencommisie wel oplichten: "....de Galathese Haven ontwikkelt zich steeds verder tot een toeristische trekpleister met de trailerhelling, camperplekken en aanlegsteiger!" Lees hieronder meer.

Vervolg

Restaurant NUSA in het paviljoen

Nieuw is het formule-restaurant NUSA in het paviljoen. Behalve van het uitzicht kun je er nu ook van de Indonesische keuken genieten. Voor de fietser/motorrijder die niet uitgebreid willen tafelen staat een foodtruck voor de snelle versnapering. Bezoekers van de Buutenplaets kunnen hier ook van profiteren.

Oudervermaak

De formule “oudervermaak” was in 2020 een groot succes, door ouders met live-muziek te entertainen kunnen kinderen zich ongestoord vermaken. Nieuw bij de zomerzondagen is poppodium Jailhouse die de organisatie heeft overgenomen. Er is een reeks van vier gepland.

Kinderfestijn

De grote vakantie wordt op de Buutenplaets een kinderfestijn met op elke donderdag uitdagende sport. Zo komt house of e-sports weer terug; een mooiere locatie om Fortnite en Mario op de computer én live te kunnen spelen is nergens te vinden. Professor Syllabus steekt regelmatig over vanuit fort ‘de Hel’ om een aantal wetenschappelijke experimenten te doen. Omdat ze een tikkeltje verstrooid is, kan ze daar alle hulp bij gebruiken. Paul Kalishoek trekt met zijn verfpotten door heel Europa en werd eilandelijk bekend door zijn geiten-kunstwerk bij Melissant. Samen met jeugdige artiesten wil hij het speelschip verbouwen tot zee-aquarium.

Familiecamping

Hoogtepunt van het seizoen wordt de familiecamping waar ouders en kinderen in één weekend, onder leiding van professionele theatermakers, een toneelstuk gaan maken.

"Eigenlijk zijn al die activiteiten niet eens nodig voor een leuke dag op de Buutenplaets", zegt Frank/Janine, "er is zoveel te beleven, nieuw is de glijbaan 'plons–de spettervijver in'. Dit is een cadeautje van een schoolklas die hier een midweek kwam kamperen".

Verborgen parel op Goeree-Overflakkee

Dit voorjaar is er hard gewerkt aan natuurontwikkeling, het speelwinkeltje huisvest een zwaluwenfamilie, er zijn brulkikkerconcerten en planten en insecten die bijna uitgestorven leken. De gemeente ondersteunt de initiatieven van de Buutenplaets met een éénmalige activiteitensubsidie om meer bekendheid te geven aan deze "verborgen parel van Flakkee".

Vrijwilligers/gratis toegang

De Buutenplaets is een initiatief van vrijwilligers en draait op sponsors. Het terrein is gratis toegankelijk, ook tijdens activiteiten. Bij de ingang staat een fooienpot voor een vrije gift. "Die wordt uiteraard van harte aanbevolen!"

Aftrap 4 juli 2021

Zondag 4 juli speelt de Achthuizense formatie Vivid in het voorprogramma van de Kik en start om 13:30 uur. Kinderanimatie wordt verzorgd door Daisy Rozema.