Ooltgensplaat - Ook dit jaar organiseert Staatsbosbeheer weer een lentewandeling door het natuurgebied het Groote Gat nabij Ooltgensplaat. "Ga op zaterdag 13 april 2024 mee met de gids van Staatsbosbeheer en kom alles te weten over het natuurgebied het Groote Gat en de naastgelegen Hellegat- en Ventjagersplaten." Lees meer >>

Vervolg

De eerste jonge dieren zijn geboren en de eerste bloemen en planten beginnen weer uit te lopen. Samen met de gids heb je kans om verschillende dingen te zien, misschien zelfs wel de eerste blauwborst van het jaar. Een mooie ervaring om in het voorjaar jonge dieren te observeren en te genieten van de natuur.

Groote Gat

Het Groote Gat is een klein maar bijzonder natuurreservaat welke is ontstaan als gevolg van een dijkdoorbraak. Tegenwoordig groeit er op verschillende plaatsen wilgenstruweel. Het Groote Gat is een moerassig gebied en daarom een geliefde plek voor vogels zoals de zeearend, roerdomp en buidelmees.

Ook leuk voor kinderen

Sinds kort loopt er door het gebied een Perfect Earth Animals route. Perfect Earth Animals is een super leuke buitenactiviteit voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud.

Ook mee op excursie? Inschrijven voor de excursie kan via de website van Staatsbosbeheer.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 13 april van 08:00 – 09:30

Prijs: € 7,50 (kinderen t/m 12 € 5,00)

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Contact: Boswachter Vera Willemsen via de mail.

  • Neem je verrekijker en/of camera mee. Verrekijkers zijn ook te leen.
  • Honden niet toegestaan
  • Een deel van de wandelroute loopt over een onverhard pad, wij raden het daarom aan om tijdens de excursie kaplaarzen of waterdichte schoenen te dragen.