Goeree-Overflakkee - "Kom kijken, proeven, dieren aaien en het platteland beleven!" Dit jaar is de 12e editie van KijkbijdeBoer op Goeree-Overflakkee. Op tweede paasdag, 1 april 2024 bent u welkom op verschillende agrarische bedrijven. Lees meer >>

Welkom bij Kijk bij de Boer Goeree-Overflakkee

Tussen 10:00 en 16:00 uur kunt u bijvoorbeeld terecht bij een prachtige molen van wel 276 jaar oud, die gedraaid wordt door een jonge enthousiaste molenaar. Daarnaast kunt u een kijkje nemen bij een bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van innovatieve machines (machines met technische snufje dus).

Ook kunt u een bezoek brengen aan een landbouwbedrijf waar de eigenaar zijn machines niet alleen inzet voor eigen gebruik, maar ook werk verricht bij andere agrarische ondernemers. En kunt u een kijkje nemen op een van de twee deelnemende melkveebedrijven. Hier mogen de kinderen knuffelen met lammetjes en kalfjes.

En dan is er nog een interessant bedrijf dat gespecialiseerd is in het verbouwen en verwerken van spruiten en een bedrijf dat verantwoordelijk is voor een groot aantal van de prachtige tulpenvelden op ons eiland.

Tot slot noem ik een agrarisch bedrijf met een nieuwe bewaarschuur waar de nieuwste technieken op het gebied van bewaren van gewassen worden toegepast. Op alle bedrijven worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals een theatervoorstelling voor de kinderen, een skelterparcours, een vrouwenplein met een aantal kramen en workshops of pluk een mooie bos tulpen in de pluktuin. En natuurlijk voor de kinderen: kleur de kleurplaat en win misschien een traptrekker.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze bedrijven, dan kunt u een kijkje nemen op onze website: www.kijkbijdeboer.nl of op onze FB-pagina.

Tekst organisatie Kijk bij de Boer Goeree-Overflakkee