Februari 204, Regio - De berm van de N59 tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg) wordt verstevigd in maart 2024 en de weg gaat daarom twee weekenden dicht. Door de bermverharding kunnen weggebruikers makkelijker en veiliger uitwijken op het moment dat nood- en hulpdiensten moeten passeren. Lees meer >>

Vervolg >>

De weg wordt daarom op dit traject 2 weekenden afgesloten. Het gaat om de weekenden van 15 tot 18 maart en 22 tot 25 maart. De weg zal de vrijdag voor het weekend afgesloten zijn vanaf 22.00 uur en geldt tot maandag 05.00 uur. De afsluiting is in beide richtingen en geldt ook voor de parallelweg. Het verkeer wordt omgeleid. De parallelweg blijft wel open voor (brom)fietsers en landbouwverkeer.

Laag grond wordt vervangen door steenlaag

De berm bestaat nu uit een stenen fundering (Silex) met daarbovenop een laag grond (met ingezaaid gras) en wordt ook gebruikt om uit te wijken voor passerende hulpdiensten, zoals ambulance en brandweer. Op enkele plekken blijkt de berm te laag te liggen en ook ontstaat soms diepe spoorvorming in de berm. Om dit te verbeteren wordt de gehele laag grond (over 2 keer 6 kilometer) weggehaald en vervangen door een gewalste steenlaag (Silex) bovenop de fundering. Daardoor ontstaat een stevige berm, die ook duidelijker herkenbaar is om overheen te rijden. Aannemer Heijmans zal het werk gaan uitvoeren.

Omleiding via A29/A4, Openbaar Vervoer blijft hetzelfde

Tijdens de werkzaamheden aan de berm wordt het verkeer omgeleid. Automobilisten die tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard rijden, worden omgeleid via de N257, de A4 en A29 of andersom.

De dienstregeling van het openbaar vervoer blijft tijdens deze 2 weekenden doorgaan volgens het normale schema.

Bron zuid-holland.nl