Regio - Tot vrijdag 4 augustus 2023, 23:00 uur is de Haringvlietbrug in beide richtingen nog afgesloten voor al het verkeer. Voor (brom)fietsers/voetgangers en voor landbouwverkeer zet Rijkswaterstaat in deze periode een veerverbinding in. De veerboten varen tussen het strandje bij Numansdorp en recreatiegebied Hellegatsplein/De Banaan. De wegen naar de pont aan beide oevers kunnen geen grote stroom verkeer aan. Daarom zetten gemeenten en Rijkswaterstaat een gratis pendeldienst in. Deze pendeldienst rijdt tijdens de vaartijden van de pont en sluit daar zo goed mogelijk op aan. Taxivervoerders Goverde en Milot verzorgen deze pendeldiensten van en naar de ponten. Lees meer >>

Veer voor fietsers en voetgangers
Aan beide oevers is elk halfuur een afvaart van de pont voor (brom)fietsers en voetgangers. Van maandag tot en met zaterdag vertrekt aan de noordzijde de eerste pont om 06.00 uur. De laatste afvaart is hier om 19.30 uur. Op zondag vertrekt de eerste pont om 11.00 uur en de laatste om 19.30 uur. Aan de zuidzijde vertrekt van maandag tot en met zaterdag de eerste pont om 06.15 uur en de laatste om 19.45 uur. Op zondagen vertrekt de eerste pont hier om 11.15 uur. De laatste om 19.45 uur.

Pendeldiensten
Bij de vertreklocatie van de pont in Numansdorp is geen mogelijkheid om te parkeren of om iemand af te zetten. Aan de zuidkant is beperkt parkeergelegenheid. In samenwerking met de gemeentes Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Moerdijk worden gratis pendelbussen ingezet tussen P+R-terreinen en de pont.

In gemeente Goeree-Overflakkee rijdt een pendeldienst tussen recreatiegebied Hellegatsplein/De Banaan en P+R-terrein Schaapsweg waar zo’n 150 parkeerplaatsen zijn. Deze pendeldienst wordt door Taxi Goverde verzorgd.

Meer informatie

Voor meer informatie zie rws.nl/pontharingvlietbrug