Regio - Het mooie en droge weer houdt al even aan in onze regio én schijnt nog niet voorbij te zijn. Een waarschuwing gaat uit: ga geen afval verbranden in je tuin, gooi geen peuk uit de auto in de berm (die hoort sowieso in je asbak!) en let op dat je je auto niet met een warme uitlaat, bijvoorbeeld schuin op een dijk, op het droge gras parkeert. Politie en brandweer waarschuwen ieder jaar weer: "Geen goed idee, niet doen!" Lees meer >>

Vervolg

Doordat de natuur steeds droger wordt, stijgt het gevaar op natuur- en bermbranden. Met name automobilisten wordt gevraagd daarop te letten en peuken (en uiteraard afval) binnen de auto te houden (wat je normaal gesproeken ook al in de asbak moet doen of bewaart totdat je thuisgekomen bent en het in de prullenbak kunt gooien). Blikjes en glas in een droge berm kunnen in combinatie met een felle zon zorgen voor brand.

Uiteraard is dit iets wat altijd de aandacht moet hebben, maar de waarschuwing gaat nu extra uit. Het naar buiten werpen van afval en peuken is niet alleen strafbaar, maar kan in deze droge periode dus ook grote gevolgen hebben. Let ook op het achterlaten van glas of bbq-gerei in de natuur. Bermbranden zijn niet altijd makkelijk te blussen en zorgen voor schade aan de natuur (waar we op ons eiland zuinig op zijn) én voor soms kilometers lange files.