Middelharnis - Lotte Teussink en Jaap Reedijk hadden het al even op hun verlanglijstje staan maar met de komende KunstKijk exposeren ze samen. In de galerie van Jaap Reedijk in Sommelsdijk zullen dit weekend t/m 21 mei 2023 hun schilderijen te zien zijn. "Onze ateliers zijn eigenblijk in hetzelfde dorp. We werken dus heel dichtbij elkaar maar we exposeerden nog nooit samen. We kennen elkaars werk en weten dat dit goed samen gaat. Het gaat er dus nu van komen." Lees meer >>

Vervolg

Lotte Teussink heeft haar atelier op het industrieterrein in Middelharnis. Een fijn lichte werkplek waar ze haar werk maakt en voorbereid voor exposities. Jaap Reedijk heeft zijn eigen galerie met atelier op de grens van Sommelsdijk en Middelharnis. Het grote pand op de Oostdijk van Sommelsdijk deelt hij met woonwinkel 19Toen met op de gehele bovenetage het atelier, de galerie en de fotostudio.

LOTTE TEUSINK
De schilderijen van Teussink hebben een ongebruikelijke maar effectieve dromerigheid en onthullen mysterieuze elementen van de menselijke persoonlijkheid die normaal gesproken in het dagelijks leven verborgen blijven. Ze hanteert een intuïtieve werkwijze’ Lottes schilderijen zijn geïnspireerd door verschillende elementen. Sinds haar jeugd heeft ze interesse gehad in de donkere kant van dingen, in sprookjes en imaginaire werelden. Nadat ze autonome kunst studeerde aan de kunstacademie in Rotterdam, ging ze regelmatig voor een bepaalde tijd ergens naartoe alleen om te schilderen, zogenaamde 'kunstresidenties'. Die wijze van werken en afzondering heeft haar gebracht tot waar ze nu is. De afzondering is geen vereiste meer want ze exposeert en werkt veelvuldig tussen grote groepen mensen. Bijna wekelijks is ze te vinden op de Kunstmarkt in Amsterdam en onlangs sloot ze een mooie buitenlandse expositie af. De schilderijen zijn een mix van (pop) surrealisme, realisme, naïeve schilderkunst en spiritualisme. Het ademt een sfeer van melancholie en nostalgie, maar ook een bepaalde luchtigheid en humor. Ze gebruikt vaak elementen die haar stijl herkenbaar maken: felgekleurde gedetailleerde patronen, grote ogen, een gebalanceerde kleurkeuze en bedachtzame composities.

JAAP REEDIJK
Exposeert tijdens deze KunstKijk veel klein nieuw werk. In de geheel verbouwde galerie is daar extra aandacht voor. De schilderijen van Reedijk hebben een abstracte basis in diverse technieken. Schuren, schrappen, mengen en vooral uitproberen met diverse texturen is een beetje de basis van zijn werk. Daarna komt het fijne tekenwerk dat uiteindelijk een verrassend eindresultaat geeft. Naast zijn schilderijen is hij ook verantwoordelijk voor veel groot ruimtelijk werk. Op Goeree-Overflakkee hebben Dirksland, Middelharnis, Sommelsdijk en Battenoord grote metalen kunstwerken staan en ook in de Hoeksche Waard staat een monument. De andere kant van het werk is de theater en muziekfotografie. Jaap werkt in opdracht van artiesten, impresariaten en tvproducties waar zijn foto’s voor gebruikt worden. Diverse theaters hebben door Reedijk ontworpen wanden. Naast de direkte verkoop vanuit de galerie en tijdens exposities is het werk van Reedijk ook ondergebracht in de eigen kunstuitleen. Zowel particulieren als bedrijven maken hier gebruik van.

KUNSTKIJK
De KunstKijk expositie is tussen donderdag 18 en zondag 21 mei te zien van 11.00 tot 17.00 uur.

Beide kunstenaars werken in het atelier en laten zien hoe hun werk ontstaat.
WWW. LOTTETEUSINK.NL WWW.JAAPREEDIJK.COM