Ooltgensplaat - Op de Blauwborstroute in het natuurgebied het Groote Gat in Ooltgensplaat van Staatsbosbeheer zijn digitale dieren verstopt. Al wandelend met een telefoon met de gratis Perfect Earth Animal app kun je ze sparen. Perfect Earth en Staatsbosbeheer werken samen om kinderen en hun ouders te stimuleren om al wandelend de natuur te ontdekken. Kinderen leren van alles over de verschillende dieren die op Goeree-Overflakkee leven en komen ook nog eens in beweging in de vrije natuur. Lees meer >>

Dierenkaarten vinden
De Perfect Earth Animals App werkt heel eenvoudig. Thuis zet je de gratis App op je telefoon. Bij de start op de parkeerplaats van de Vogelboulevard Hellegatsplaten open je de app en ga je aan de wandel. Komt een speler binnen 50 meter van een verstopte dierenkaart, dan wordt de dierenkaart automatisch toegevoegd aan de collectie op de telefoon. Op de dierenkaarten staan leuke weetjes over de dieren. Blijf wel goed opletten, want daar op die locaties kun je deze dieren tegenkomen. Vind jij alle 15 dierenkaarten die verstopt zijn?

Blauwborstroute

De wandelroute Blauwborst laat je de mooiste plekjes van dit natuurgebied zien. Het Groote Gat is een moerassig gebied en daarom een geliefde plek voor vogels zoals de zeearend, roodborst en de ijsvogel. Een deel van de wandelroute loopt over een onverhard pad, op natte dagen zijn waterdichte schoenen dan ook aan te raden.

Perfect Earth
Niet alleen in Ooltgensplaat zijn dierenkaarten verstopt. Door heel Nederland kun je ze vinden. Op een landkaart in de app kan een speler ontdekken waar de dierenkaarten zich bevinden. Dubbele dierenkaarten kunnen worden geruild met andere spelers. De app is beschikbaar via de App Store en Google Play.

Kinderen zijn gek op dieren en op verzamelen. Bovendien zijn ze zeer bekend met het gebruik van digitale media. De app kan een goede motivatie zijn voor kinderen om vaker de natuur te beleven, samen met hun ouders. Het spel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar.

Kijk voor meer informatie op de website van Staatsbosbeheer.nl.