Regio - Het (buiten) zwemseizoen is in volle gang. Waterschap Hollandse Delta: "Dit betekent dat onze medewerkers de kwaliteit van het zwemwater komende maanden extra goed in de gaten houden. Elke twee weken neemt ons laboratorium Aquon monsters op alle officiële zwemlocaties in het gebied. Zo weten we of er ziekteverwekkende bacteriën en blauwalgen voorkomen in het water." Lees hieronder meer.

Veiligheid voorop

Heb je zin in een frisse duik? Check altijd vooraf de website zwemwater.nl of de app Zwemwater. Daarin vind je alle informatie over de kwaliteit van het zwemwater. Ook zie je welke voorzieningen aanwezig zijn. Tot slot vind je er snel en gemakkelijk eventuele bijzonderheden of waarschuwingen.

Schoon water is belangrijk

De waterkwaliteit staat bij waterschap Hollandse Delta altijd voorop. Schoon en voldoende water zorgt voor een prettige leefomgeving – voor mens en natuur, voor stad en platteland. Naast het controleren van zwemwater, doen we ook andere onderzoeken bijvoorbeeld naar het effect van klimaatverandering op de waterkwaliteit. Ook voeren we projecten uit om de waterkwaliteit te verbeteren, zoals de aanleg van natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen.