Ouddorp - Het zomerseizoen op Goeree-Overflakkee! Een eiland omgeven met water... "Er zijn veel gasten op ons mooie eiland. Zullen we om ongelukken te voorkomen met elkaar wat (strand)regels doornemen?" De strandwacht laat iedere dag aan de hand van strandvlaggen zien of het veilig is om in het water te gaan. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende vlaggen. U heeft ze vast wel eens gezien. "Er waait een oranje windzak of een gele vlag of eentje met een vraagteken...weet u ook wat ze betekenen?" Lees meer >>

Vlaggen

Er waait een oranje windzak; deze geeft aan dat u mag baden en zwemmen, maar dat het gebruik van drijvende voorwerpen, zoals rubberbootjes, luchtbedden, zwembandjes etc, verboden is vanwege het risico op afdrijven.

De gele vlag betekent dat het gevaarlijk is om te baden of te zwemmen. Meestal heeft dit te maken met het weer. Drijvende voorwerpen zijn dan verboden.

De rode vlag: Het is verboden te baden of te zwemmen.

Rood-gele vlaggen geven aan dat het gebied tussen de twee vlaggen een bewaakte badzone is. Strandwachten houden binnen deze zone toezicht. Watersport is in deze zone verboden.

U mag tussen de twee zwart-wit geblokte vlaggen de toegestane watersport beoefenen.

De vraagtekenvlag geeft aan dat er een kind is gevonden.

Zie hieronder een foto van de vlaggen.