April 2022, Ouddorp/Stelledam - De twee reddingstations van de KNRM op Goeree Overflakkee openen de deuren tijdens Reddingbootdag aanstaande zaterdag 30 april! "Kom een kijkje nemen op het reddingstation in Ouddorp of Stellendam en ontdek vanuit waar de reddingboten vertrekken.

Vervolg

Op zaterdag 30 april 2022 organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Reddingbootdag. Reddingstations langs de Noordzeekust, de Zuid- Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer openen hun deuren voor het publiek. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

KNRM-reddingstations door het hele land hebben een leuk programma en diverse demonstraties voor jong en oud klaarstaan om bezoekers een beeld te geven van het bijzondere reddingswerk. Bekijk de boten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal brengt. Ga in gesprek met redders over hun vrijwilligerswerk en kijk naar spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. Meevaren voor donateurs

En het allermooiste: tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op een reddingboot. Een unieke ervaring speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel 'redders aan de wal' genoemd.

Geen subsidie of bijdrage overheid

De KNRM is een goed doel en ontvangt geen enkele subsidie of bijdragen van de overheid. Het belangrijke werk wordt door de KNRM zelf betaald. De bijdragen van ruim 105.000 redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders. Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. Ook mogen er per vaartocht maximaal 12 personen mee. Donateurs en Jonge Redders (jeugdleden) dienen een donateurspas/uitnodigingsbon uit Jonge Redders-magazine mee te nemen.

Reddingbootdag is ook voor niet-donateurs een mooie gelegenheid om kennis te maken met de KNRM en wie weet alsnog donateur te worden, laat je overtuigen door onze redders ter plaatse.

Tijden

De opendag vindt plaats tussen 10:00 uur en 16:00 uur.

Locatie

Voor Stellendam vindt de open dag plaats aan de buiten-Haven bij het reddingstation aan de Meester Snijderweg nr. 3. Voor het reddingstation Ouddorp vindt de open dag plaats aan de haven van Ouddorp, bij het drijvende boothuis op de Grevelingen.