Ouddorp - Er draaien weer nieuwe TV-uitzendingen mee op onze lokale omroep op het eiland Goeree-Overflakkee: RTV Slogo. RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft een vaste 2-wekelijks programmering met nieuwe programma's. De nieuwe items voor week programmering 45 en 46 leest u/jij hieronder.

Agenda RTV SLOGO

  • ’t Eiland Actueel – Statenontmoeting 2021 Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, is trots op de Groeiagenda Zuid-Holland, waarin overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen een gezamenlijke en samenhangende ambitie hebben vastgelegd. Dat zei hij tijdens de Statenontmoeting 2021 in Stellendam. Bij de Groeiagenda gaat het over plannen die te maken hebben met de energietransitie, de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, mobiliteit, woningbouw en innovatieve sectoren, waarin Zuid-Holland sterk is, zoals kunstmatige intelligentie, quantumtechnologie, tuinbouw, life science, biomedische wetenschap en ruimtevaart. “De kunst is nu met elkaar aangesloten te zijn en te blijven bij dit veelomvattende plan om zo vanuit die gezamenlijke kracht te bouwen aan die sterke toekomst van deze boeiende en veelzijdige provincie”, aldus Jaap Smit.
  • ’t Eiland Actueel – Goeree-Overflakkee Schuldenvrij Het leven zit vol verrassingen, helaas niet altijd positief. Soms overkomt je iets wat grote gevolgen heeft. Je raakt je baan kwijt of je relatie gaat uit. Dan moet je extra opletten om niet in de problemen te raken. Kom je er niet meer uit? Gaat er meer geld uit dan er binnenkomt? Je bent niet alleen, je staat er niet alleen voor. We helpen je graag op weg! Schuldhulpmaatje helpt je verder.
  • Streekdocumentaire – De Levende Delta – deel 4 Ruim twee jaar deed filmmaker Ronald Faber erover om de wondere onderwaterwereld in Zeeland in beeld te brengen. Het resultaat mag er zijn: natuurfilm ‘De Levende Delta – Zeeland onder water’ is een ode aan dit uniek stukje natuur. Hij toont hoe rijk én kwetsbaar de onderwaternatuur in de Zeeuwse Delta is.
  • ’t Eiland Actueel – Boswachter de boer op De samenwerking tussen boer en boswachter verloopt vaak wel, maar niet altijd even soepel. Wanneer boswachter en boer elkaar beter leren kennen, hebben ze ook meer oog voor elkaars belangen, zoals het runnen van een gezond bedrijf en het verhogen van natuur in het boerenland. Dat is hard nodig. De biodiversiteit in het landelijk gebied holt achteruit. Een toekomstbestendig boerenbedrijf runnen, is een hele uitdaging. Alleen met de inzet van heel veel boeren, consumenten en andere betrokkenen kunnen we het tij keren.
  • Streekhistorie: - Landbouw, verleden en heden – deel 3 In deze historisch serie kijken we terug naar de landbouw in de vorige eeuw. Deze is door de jaren heen flink verandert, want de afgelopen eeuw is een kleinschalige ambachtelijke landbouw grotendeels omgezet in een grootschalige industriële landbouw. Dit heeft grote veranderingen in het agrarische gebied veroorzaakt.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 77 In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo