16 juni 2021, Goeree-Overflakkee - Afgelopen vrijdagavond zijn door politie, boa’s van de gemeente en boa’s van Staatsbosbeheer twee illegale feesten aan de oever van de Grevelingen gestopt. "Meer dan honderd feestende jongeren zijn huiswaarts gestuurd en er is verbaliserend opgetreden richting de organisatoren." Twee handhavers van Staatsbosbeheer stuitten na zonsondergang, naar aanleiding van een melding, op een grote groep feestende jongeren..... Lees meer.

Vervolg

Twee handhavers van Staatsbosbeheer stuitten na zonsondergang, naar aanleiding van een melding, op een grote groep feestende jongeren op het strandje achter de jachthaven bij Bruinisse. Hier werd met voertuigen in het gebied gereden en gecrost en was er muziek te horen vanuit de auto’s. De handhavers hebben verbaliserend opgetreden tegen de bestuurders van de voertuigen.

Na verder onderzoek bleek dat enkele honderden meters verderop nog een ander feest aan de gang was. Bij een groot vlot dat tegen de dijk op een schelpenbank lag, hadden zich zestig à zeventig jongeren op het vlot en op de dijk verzameld. Hier werd luide muziek gedraaid en het merendeel van de jongeren was onder invloed van alcohol. Samen met de politie en boa’s van de gemeente Schouwen-Duiveland is ook deze groep aangesproken en weggestuurd. De eigenaar van het vlot is proces-verbaal aangezegd voor onder andere het organiseren van een feest en een overtreding in het kader van de wet Natuurbescherming, mede omdat dit niet de eerste keer was. De eigenaar van het vlot heeft vorig jaar al een officiële waarschuwing gekregen. Ook toen werd het vlot gezien op locaties waar dit schadelijk is voor beschermde (doel)soorten binnen het Natura 2000 gebied. Daarnaast werd er dit keer wederom versterkte muziek gedraaid, iets wat middels de provinciale omgevingsverordening, in de zogenaamde stiltegebieden, niet is toegestaan.

Door inzet van verschillende handhavende organisaties kon de rust in het Grevelingenmeer weer worden hersteld.