Ouddorp - RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week hebben verschillende thema's: 'Aardgasvrije wijk Stad a/h Haringvliet', 'Varen als toen – deel 1 Vrachtvaart', 'Flakkeese Dagen 2019 – Deel 1', 'Boeren in vroegere tijden – deel 2' en meer. Lees hieronder de gehele programmering.

  • ’t Eiland Actueel – Aardgasvrije wijk Stad a/h Haringvliet: In deze reportage vertelt men in het kort hoe men de overstap van aardgas naar waterstof kan maken en welke stappen daar bij komen kijken. Kijk voor meer informatie op klimaatkrachtiggo.nl.
  • Streekdocumentaire – Varen als toen – deel 1 Vrachtvaart: Zuid-Holland zonder vrachtvaart is ondenkbaar, met een enorm netwerk van rivieren, vaarten en slootjes. Logisch dat vervoer over water eeuwenlang dé manier was om allerlei zaken van A naar B te krijgen. Daar weten ze in het Havenmuseum in Rotterdam alles van. Beurtvaarder 'Jansje' was zo'n vrachtwagen van het water en Wim van Baalen is de vierde generatie die met veel passie voor Jansje zorgt. Rond 1900 was Westlander 'Vriendentrouw' precies op maat gemaakt voor transport via de smalste vaarwatertjes van het Westland. Twee schepen die we meer dan 100 jaar later nog steeds in actie kunnen zien dankzij hart, ziel en blinde liefde van hun schippers, die varen als toen.
  • Streekmuziek – Flakkeese Dagen 2019 – Deel 1 – Soggy B: De Flakkeese Dagen zijn al járen het grootste festival op Goeree-Overflakkee met muziek van eigen bodem, lekker eten en boordenvol gezelligheid. Ook dit jaar worden de Flakkese Dagen gewoon weer georganiseerd en met 30 jaar het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op het eiland. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, tegenwoordig een tweedaags festival in twee tenten met bijna 30 acts en goed voor 2500 bezoekers. Deze week ziet u deel 1 van onze registratie uit 2019 en kijken en luisteren we naar het optreden van Soggy B
  • Streekhistorie – Boeren in vroegere tijden – deel 2: In deze nieuwe serie nemen we een nostalgische kijk op het boerenleven vanaf 1920 tot aan het begin van de mechanisatie. Met unieke zwart-wit beelden krijgen we een beeld van het boeren leven aan het begin van de 20e eeuw in Nederland. In de eerste helft van de 20e eeuw was de landbouw op Goeree-Overflakkee nog steeds hoofdmiddel van bestaan voor vele inwoners.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 55: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer: Fred Warbroek en Joop Jan Broers - Repaircafe: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea uitgebreid Fred Warbroek en Joop Jan Broers over het Repaircafe. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. Vanwege de Covid-19 maatregelen kijkt u deze week naar een herhaling.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com en Twitter: @rtvslogo