Ouddorp - RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. "Kites als vervanger van de windturbine: Een enorme kite die maar rondjes blijft cirkelen boven een akker bij Melissant. Het is inwoners van Goeree-Overflakkee wellicht al opgevallen. Het gaat om een proef waarbij met de vlieger windenergie wordt opgewekt. Bij Kitepower hopen ze hiermee een alternatief te gaan bieden voor de windturbine...." De nieuwe items van deze week leest u hieronder, evenals de juiste frequenties om af te stemmen op jouw eigen lokale televisie- en radiozender! Lees meer.

  • ’t Eiland Actueel – Kites als vervanger van de windturbine: Een enorme kite die maar rondjes blijft cirkelen boven een akker bij Melissant. Het is inwoners van Goeree-Overflakkee wellicht al opgevallen. Het gaat om een proef waarbij met de vlieger windenergie wordt opgewekt. Bij Kitepower hopen ze hiermee een alternatief te gaan bieden voor de windturbine.
  • ‘t Eiland Actueel – Schateiland Goeree-Overflakkee: In de zomer van 2018 vond Arco Hoekman de grootste laatmiddeleeuwse muntschat van Nederland. Een klomp van meer dan 3000 munten in een eenvoudige pot, uit de 14e of 15e eeuw. De vondst trok landelijke aandacht. Maar de vraag is: wíe heeft deze buit begraven? In de film komen drie mogelijke scenario's rondom de muntschat aan bod. Of de verhalen waargebeurd zijn? Dat weet niemand...
  • In gesprek met – Gerard Jansen – deel 1: In deze uitzending van “In Gesprek Met” gaat verslaggever Jan van Gurp op bezoek bij Gerard Jansen. Hij is geboren in Melissant maar woont tegenwoordig aan de Langeweg in Middelharnis en is 65 jaar oud. Hij verteld zijn boeiende levensverhaal waarin hij voor en tegenspoed heeft meegemaakt.
  • Streekhistorie – Deltawerken– deel 1: Hoewel het Deltaplan al voor de watersnoodramp van 1953 door Johan van Veen was bedacht, gaf deze gebeurtenis de doorslag om de Nederlandse kustlijn met ongeveer 700 kilometer te verkorten door het aanleggen van gesloten en doorlaatbare dammen tussen de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Op die manier hoefden slechts de dijken ten westen van het land verhoogd en verstevigd te worden, en konden ze landinwaarts ongeschonden blijven. In dit eerste deel van deze documentaire is te zien hoe Nederland hersteld van de watersnoodramp van 1953.
  • Blik op Goeree Overflakkee – winterspecial: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie winterbeelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer: Çor Hameeteman, Lous Mastenbroek & Maatje Hansen - Genealogie : Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Cor Hameeteman, Lous Mastenbroek en Maatje Hanse over Genealogie. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. Vanwege de Covid-19 maatregelen kijkt u deze week naar een herhaling.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo