29 april 2020, Middelharnis - Kathinka Jelier: 'Twee jaar geleden zijn we begonnen met onze ruilactie.. van paperclip tot camper en we zijn al een heel eind. Ik wilde al heel lang een camper. Een vriendin van mij is naar Zweden verhuisd en elke keer als we daar naartoe gaan, dan bedenk ik me hoe leuk dit zou zijn met een camper. Maar een camper kost veel geld en hoe pak je zo'n plan duurzaam aan? Eén en één is twee...we begonnen ons avontuur." Lees hieronder verder.

Van paperclip tot camper

Kathinka: "We zijn eerder met een retro-vouwcaravan geweest naar Zweden. Dat was superleuk, maar veel werk als je rond trekt en steeds moet opbouwen en afbreken. Helemaal met twee kindjes. Dus vandaar die camper. Maar campers kosten geld, best veel geld ook! En omdat we nog een aantal renovatie projectjes in ons huis hebben, komt er voorlopig weinig van die camper.
Toen we de documentaire zagen bedachten we dat niet alles in het leven geld hoefde te kosten...en het moet duurzaam zijn. Dit moest ons ook lukken. Het was in ieder geval het proberen waard. En daarom boden we een paperclip ten ruil aan. Mijn beste vriendin Geneviève die dit een geweldige actie vond bood een mooie kaars aan voor onze paperclip. En zo ruilden we vrolijk door. Soms stond dit vooruitstrevende project even stil, soms leek het of dat het plan niet ging werken, maar inmiddels kunnen we zeggen dat we echt een serieus eind zijn!"

Eind in zicht

"We hebben inmiddels een Herman Brood schilderij geruild voor een klusjesman, die op zijn beurt de bovenverdieping van de familie van der Welle verbouwde. Zij zijn de eigenaren van ZOUT media en boden aan om voor iemand een website te bouwen, met een jaar onderhoud. En daar staan we nu... Dus mocht je bij het lezen van dit artikel denken: Hee ik heb nog een nieuwe website nodig, neem dan even contact met ons op via de mail: Kathinkajelier@gmail.com. Ons hele avontuur is ook te volgen op Instagram: paperclip_ruilen."