16 april 2020, Ooltgensplaat - Corry Hage uit Den Bommel heeft facebookpagina 'Natuurlijk Flakkee' om al het natuurlijke 'schoon' van ons prachtige eiland Goeree-Overflakkee te laten zien en te delen. Afgelopen maandagmiddag trok ze erop uit in de natuur rondom te Haringvlietbrug bij Ooltgensplaat. "Er waren vanmiddag Nijlganzen met jongen, maar de jongen waren door de grote golfslag amper te zien, ze verdwenen zowat onder water. Beide ouders hadden het maar wat moeilijk om de kokmeeuwen uit de buurt van de kleintjes te houden..."Lees hieronder verder en geniet van de foto's.

Vervolg

"Wat een gevecht af en toe, en als pa en ma zo tekeer gingen, zie je gewoon de verschrikte koppies van de kleintjes. Ben benieuwd hoeveel er intussen opgepeuzeld zijn...

Een vink zong zijn hoogste lied voor ons, hoog in de boom, je zou hem zowaar applaus geven, wat zong hij mooi. Je vraagt je af; hoe is 't mogelijk dat dat uit zo'n klein keeltje komt!

En een torenvalk zat op de rand van een bord met verboden terrein voor mensen erop, het leek wel of hij zijn territorium aan het verdedigen was. Hoewel ik totaal geen plannen had om op zijn terrein te komen, ik vind het al erg als een vogel voor mij wegvliegt, maar ja, welke fotograaf heeft dat niet?

En verder? Lekker nog wat foto's gemaakt vanuit mijn warme huiskamer van het gevogelte in de tuin."