Regio - Natuurmonumenten trapt dit jaar de activiteiten af met een ‘Snertwandeling’. Een wandeling die leuk is: want onderweg leer je meer over dit bijzondere eiland van de gids. Én gezond: want wandelen is goed voor je. Ook lekker: want na afloop geniet je van een lekkere kom 'snert'. De gids van Natuurmonumenten neemt je zondag 19 januari mee voor een wandeling van ongeveer 6 kilometer door het westen van het eiland. Lees hieronder meer.

"Je loopt langs het moeras in het midden, passeert de aardappelloods, bewondert de beverburcht vlakbij de ruïne en geniet van het uitzicht op de Vliedberg. De wandeling start om 11.15 uur op het eiland en eindigt bij Gasterij de Gezusters voor de heerlijke beloning na deze wandeling. Het totale programma duurt ongeveer 4 uur."

Rust

De natuur op Tiengemeten is adembenemend mooi en iedere dag weer anders. Indrukwekkende wolkenpartijen sieren de skyline en het water van het kommoeras is eindeloos blauw. Geniet van dit prachtige landschap en voel de wind door je haren. Veel vogels verblijven op dit moment op het eiland om uit te rusten en bij te tanken.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: via deze link onder agenda. De excursie begint met de overtocht met de pont om 11.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Trek stevige schoenen aan voor de wandeling. Kleed je warm en neem een verrekijker mee. Leden van Natuurmonumenten betalen € 14,00 en niet-leden € 20,00. Kinderen van OERRR, net als kinderen van leden van Natuurmonumenten, betalen € 7,00. Kind dat geen lid is betaalt € 10,00.