Ooltgensplaat - Bij natuurspeelplaats Buutenplaets in Ooltgensplaat wordt op woensdag 28 augustus 2019 een Water- en Wind-festival georganiseerd. Van 10:00-17:00 uur is er een educatief speelfestijn voor kinderen van 6-12 jaar. "Jullie zijn van harte welkom om mee te doen aan de (gratis) workshops. Er is een ochtend- (10:00-12:30 uur) en middagprogramma (13:30-16:00 uur). Er zijn gratis lekkernijen, gezonde snacks voor de kinderen en voor de ouders koffie/thee en er staat een springkussen. Bekijk hieronder het hele programma!

Achtergrond:

"Er is door de vrijwilligers Hans, Frank, Imar, Mieke en Ko weer heel veel werk verzet om het oude weeghuisje om te toveren tot het Buutenhuus waar kleine snacks koffie en ijs te koop zijn op bepaalde dagen. Ook doet het dienst als plek voor de beheerders en vrijwilligers en een overkapping om te schuilen bij een regenbui.
Ook is er nu een eigen toilet en een buiten- en binnen douche aangebracht.
Dus iedereen kan zich nu even lekker afspoelen. Deze faciliteiten kunnen ook gebruikt worden door de Camperplaatsen.
De keuken is aangeboden door Tieleman Keukens en Esselink heeft ook een grote korting gegeven op diverse materialen. We hopen dat nog meer Flakkeese bedrijven onze projecten en activiteiten willen sponsoren.
Het totale onderhoud vergt veel werk en we zoeken ook nog steeds vrijwilligers.
Naast het onderhoud aan het groen is ook het dek van het schip vernieuwd en is de keuring in volle gang van de diverse toestellen. De gemeente Goeree Overflakkee draagt daar gelukkig aan bij. Veel regels en eisen waar we aan moeten voldoen voor een onbewaakte speeltuin. Maar we hopen het dit jaar voor elkaar te krijgen.
Volgend jaar is het grootste project het binnenvaartschip de Zeeuwse Luister ofwel de Buutenboat. Het schip krijgt een grote opknapbeurt met schilderwerk en we willen in het ruim een slecht weer voorziening bouwen misschien een klimaat escaperoom of activiteitenruimte.
Ook de groenvoorziening heeft onze aandacht en er zijn steeds meer wilgentakobjecten bijgekomen. Een klim klauter parcours is ook nog een wens en een invalidenplatform en speelmogelijkheden zodat het ook rolstoel toegankelijker wordt.
Wij hopen dat scholen en buitenschoolse opvang en andere verenigingen en welzijnsorganisaties gebruik zullen maken van de Buutenplaets voor diverse uitstapjes en lessen, naast de veele bezoekers met name van de oostkant van de eiland om er even tussenuit te zijn.
Woensdag 28 augustus is het water en windfestival op de Buutenplaets. Een educatief speelfestijn voor kinderen tussen de 6-12 jaar. alle workshops zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Muziekmaken met Sempre Crescendo, gezond bakken en koken met de Sugarfighters. Ponyrijden met Manege Oostmoer, Kinderkunst/kabinet met Marlies Verda, Balonnenclown Patricia Bakelaar, Sportclinic met Sport4All, vliegers maken met Joost van den Berg en Tjakko Slijm, Schminken met Smiley Schminkteam en een kindershow van Happy Kids Entertainment
Ochtendprogramma thema’s: Hobby, dieren, creatief muziek en sport
Middagprogramma thema’s:Show, muziek, bakken, hobby, kunst en humor."

Om 14:00 uur opent Tea Both, wethouder van gemeente Goeree-Overflakkee officieel het 'Buutenhuus'. Het festival vindt plaatst in het kader van het 30-jarig bestaan van Coöperatie Deltawind.

Zie Facebookpagina Buutenplaets.