Goeree-Overflakkee, 4 februari 2019 - Er staan weer nieuwe TV uitzendingen voor u en jou klaar bij de lokale omroep RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee). RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s klaarstaan. De nieuwe items van deze week staan hieronder, evenals de juist frequenties om op de lokale omroep af te stemmen.

Nieuwe TV uitzendingen RTV Slogo

t’Eiland Actueel - Herdenking watersnoodramp: Vrijdag 1 februari was het precies 66 jaar na de Watersnoodramp van 1953. Veel belangstellenden, kinderen, nabestaanden en overlevende kwamen bijeen op de begraafplaats in Oude Tonge om stil te staan bij die afschuwelijke ramp en de mensen die het niet hebben overleefd.
Stroom – Seizoen 2 – deel 5 Zalmen: We volgen de route van de zalm naar Duitsland. Want deze vis krijgt zometeen veel meer kans om naar zijn paaiplekken te zwemmen. In het Duitse riviertje Sieg gaat Jamaine met visonderzoeker Arthur de Bruin op zoek naar jonge zalmen die daar nu al opgroeien. In Koblenz zien zij hoe een enorme vistrap er voor zorgt dat zalmen de Moezel kunnen bereiken.
’t Eiland Actueel – Flamingo Bewaking: De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en Staatsbosbeheer gaan extra controleren in het ‘flamingo’-gebied bij Battenoord. Op deze plek aan het Grevelingenmeer komt al jaren een groep van deze exotische vogels overwinteren. Maar niet alle natuurliefhebbers en fotografen die hiernaar komen kijken blijven goed op afstand. Regioverslaggeefster Sanne Waldekker (rtv rijnmond) sprak hierover met inspecteur Bas de Bruin:
Streekdocumentaire – Verdrinkend Land – deel 1: Op woensdag 23 januari 2019 j.l., bijna 75 jaar nadat de inundatie in gang werd gezet, onthulden wethouder dhr. D. Markwat en dhr. P. de Man het kunstwerk/monument ‘de nooddijk’ in Dirksland. Op deze middag werd in de Victoriahal in Dirksland door het projectteam (Dennis Notenboom, Alex van Kampen en Jaap Reedijk) dat ruim twee jaar aan ‘Verdrinkend Land’ heeft gewerkt, ook de zeven andere onderdelen van het project gepresenteerd. In de maand Februari zal RTV SLOGO, i.s.m. Stichting wo2go, in een streek documentaire ruim aandacht besteden aan dit project.
Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 51: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. Binnenkort start er weer een nieuwe serie met de letter prijsvraag maar in deze uitzending kunnen u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.
Streekhistorie – Dorpen op GO – Stellendam 1960 deel : In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden van rond 1960 die zijn opgenomen in het dorp Stellendam. In het dorp ligt, nabij de molen Korenlust, de historische vissers haven.
De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer nieuwe gasten. Deze week is Rinus Pannekoek te gast in de huiskamer en hij komt alles vertellen over zijn werkzaamheden als repatrieringverpleegkundige. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.