Ouddorp - Zaterdag 3 november 2018 vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats, dé dag om de natuur een handje te helpen. In samenwerking met Natuur en Landschap Goeree-Overflakkee organiseert Stichting Het Zuid-Hollands Landschap een mooi klusdag in Kleistee: "Kom ook helpen! Tussen 09:00 en 15:00 uur gaan we Elzenscheringen snoeien." Lees hieronder meer en meld je aan.

In Kleistee lijkt de tijd stil te staan en gaan natuur en cultuurhistorie hand in hand. Eeuwenoude akkers en Schurvelingen wisselen elkaar af. Dit landschap heeft kleinschalig onderhoud nodig om in stand te blijven. Daarom gaan we hier op 3 november aan het werk: de Elzenscheringen hebben een snoeibeurt nodig. Deze Knotelzen worden eens in de 5 - 7 jaar geknot om een dichte rij te vormen tegen de zeewind.

Naast het zagen en slepen van de takken vertellen de begeleiders u deze dag meer over de bijzondere natuur en cultuurhistorie van het gebied, wat een Schurveling is en waarom men vroeger Elzenscheringen planten.

Aanmelden natuurwerkdag

Lijkt het je leuk om buiten aan de slag te gaan? Meld je dan aan via zhl.nl/natuurwerkdag. Hier vind je tevens meer informatie over de locatie. "Wij zorgen voor de koffie, thee en lunch."