Sommelsdijk - U kunt op verschillende manieren bijdragen aan een beter milieu en een duurzame toekomst. Wilt u duurzamer wonen en leven en wilt u weten hoe u voedselverspilling tegengaat? Benieuwd hoe innovaties in de zorg u nu en in de toekomst kunnen helpen? Wilt u van fossiele brandstoffen af en overstappen op een duurzame auto? Kom dan op vrijdag 8 en zaterdag 9 december naar de Energy Island beurs op Goeree-Overflakkee, laat u inspireren en verrassen! Lees hieronder meer.

Leer op 8 en 9 december hoe u zelf energie kunt opwekken en kosten kunt besparen. Zonnepanelen, warmteboilers, isolatie en ventilatie komen allemaal aan bod. U krijgt informatie over gasloos wonen en de mogelijkheden die er zijn. Diverse ondernemers tonen u noviteiten op het gebied van duurzaam wonen en bouwen.

Innovaties in de zorg

Een zorgrobot die helpt met zorgverlening en zorgt voor sociaal contact. Chatten met een arts? Toekomstmuziek of nu al realiteit? Welke innovaties zijn er nu al en welke ideeën zijn er over zorg en technologie in de komende jaren? Paulina.nu vertelt graag meer over de plannen voor het proactief en innovatief bijdragen aan een gezonde en vitale regio. Kom op 8 en 9 december naar de beurs en ontdek wat dit voor u kan betekenen.

Food

Ook in de food sector is verduurzaming aan de orde van de dag. Voedsel wordt steeds vaker duurzaam geproduceerd door middel van duurzame grondstoffen. Maar ook het beperken van voedselverspilling is een actueel thema. Ontdek tijdens de beurs hoe u zelf kunt zorgen dat u zo min mogelijk voedsel verspilt.

Proefrijden

Binnen in het beursgebouw zijn alle duurzame auto’s van dichtbij te bewonderen. Hier krijgt u uitleg over de verschillende mogelijkheden die er zijn zoals elektrisch rijden en rijden op waterstof. Wat heeft de toekomst en wat is interessant voor u? De TU Delft is aanwezig met een racewagen die rijdt op zonnepanelen. Ook is een doorsnede van een duurzame elektrische auto van dichtbij te bekijken. Uiteraard kunt u buiten in diverse auto’s een proefrit maken. Uniek zijn de twee elektrische vrachtwagens, de tractor op methaangas en de waterstofauto van de ANWB die te bewonderen zijn tijdens de beurs.

Meer weten over een specifiek onderwerp? Bezoek één van de inloopsessies!

Vrijdagavond van 18.00 uur en 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur kunt u ieder half uur een gratis inloopsessie bijwonen over verschillende interessante duurzame onderwerpen. Zoals bijvoorbeeld comfortabel wonen met nul op de meter, zeewierteelt, duurzaamheidslening, autodelen, klimaatverandering en de slimme meter. Het schema en de tijden voor de inloopsessies vindt u op de website.