Middelharnis - Op donderdagavond 11 april 2024 vanaf 19:30 uur gaan raadsleden en collegeleden in gesprek met inwoners en van Den Bommel en Zuidzijde. "Welke ideeën zijn er voor de leefomgeving? Waar liggen de zorgen? En welke kansen zijn er? Daar voeren we gesprekken over tijdens deze avond. Daarnaast is er een markt waar bezoekers informatie op kunnen halen en vragen kunnen stellen over Den Bommel en Zuidzijde." Lees meer >>

Vervolg

Alle onderwerpen zijn in te brengen en te bespreken. Daarnaast haken we tijdens de informatieavond zoveel mogelijk aan op onderwerpen die binnen de kernen zelf spelen. Denk hierbij aan woningbouw, het vernieuwen van De Bommelstee en scholen, maar ook onderwerpen als verduurzamen van woningen komen ter sprake. Medewerkers van verschillende afdelingen van de gemeente en organisaties als Oost West Wonen en het Energieloket GO, geven bezoekers informatie en advies.

Woongelegenheid in Den Bommel

Er zijn plannen om extra woningen in Den Bommel te bouwen. Na een eerste bijeenkomst hierover bleek dat hier duidelijk behoefte aan is. De ontwikkelaar gaat aan de slag met de gegeven input van de inwoners. Hiervoor wordt een vervolgbijeenkomst ingepland. Maar als er op 11 april vragen over zijn, kunnen deze gesteld worden.

Vernieuwing gebouwen van stichting en scholen

Volgend jaar start de gemeente met vernieuwen van De Bommelstee, CJS ’t Kompas en OBS Ollie B. Bommel. Daarvoor voeren we nog dit jaar een haalbaarheidstoets uit en laten we door een architect een ontwerp maken. Als hier vragen over zijn, kunnen bezoekers deze ook op de informatiemarkt stellen.

Deel alvast wat voor u belangrijk is

Om zo goed mogelijk op de wensen in te spelen, kunnen inwoners uit Den Bommel en Zuidzijde alvast doorgeven welke onderwerpen zij belangrijk vinden om te bespreken. Dat kan via https://praatmee.goeree-overflakkee.nl./nl-NL/.

Over de kerncontactbezoeken

De gemeenteraadsleden en collegeleden gaan langs alle dorpskernen op Goeree-Overflakkee, met als doel zoveel mogelijk onderwerpen op te halen die belangrijk zijn voor inwoners. Het bezoek aan Den Bommel en Zuidzijde is het zesde kerncontactbezoek. Dit jaar en in 2025 volgen nog acht bezoeken.