[video- update] 23 januari 2024, Middelharnis - Het Diekhuus in Middelharnis gaat vanaf 1 maart 2024 dicht voor een ingrijpende verbouwing. In december 2023 verscheen er een persbericht dat voor het huisvestingsprobleem van Muziekgebouw Goeree-Overflakkee een oplossing was gevonden. Echter staat kerkgemeenschap De Rots nog steeds behoorlijk "in de kou" na genoemde datum. Deze ruim 350 mensen die iedere zondag samenkomen hebben een brief geschreven naar gemeente Goeree-Overflakkee met onderwerp 'Urgente huisvestingsproblematiek gebruikers Diekhuus'.

Vervolg

Eerder in december werd bekend dat, wegens de ingrijpende en langdurige verbouwing van het Diekhuus, Muziekgebouw GO een nieuwe plek toegewezen kreeg. Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn deelde het bestuur mee, dat de muzieklessen en repetities kunnen gaan plaatsvinden in een gebouw aan de Schoolstraat in Middelharnis. Het Muziekgebouw hoopt er zo snel mogelijk in te trekken.

Wie echter nog geen nieuwe plek hebben gevonden of is aangeboden zijn de ruim 350 kerkgangers, waaronder ruim 100 kinderen, die wekelijks samenkomen in Het Diekhuus. Kerkgemeenschap De Rots klom in de pen en heeft een brief geschreven naar gemeente Goeree-Overflakkee met onderwerp 'Urgente huisvestingsproblematiek gebruikers Diekhuus'.

Lees HIER de gehele Brief van 'Kerkgemeenschap De Rots - Urgente huisvestingsproblematiek gebruikers Diekhuus'