Middelharnis - Woensdag 11 oktober 2023 werd ter ere van Coming-Outdag de regenboogvlag gehesen bij het gemeentehuis in Middelharnis. Op deze dag komen jongeren en volwassenen openlijk uit voor hun eigen geaardheid of genderidentiteit. Met dit kleurrijke symbool van inclusiviteit en acceptatie draagt gemeente Goeree-Overflakkee uit dat het oké is om te zijn wie je bent en om trots uit te komen voor je identiteit. Lees meer >>

>>vervolg

Wethouders Berend Jan Bruggeman en Jaap Willem Eijkenduijn hesen samen met Sam Fish van Gay op Flakkee de vlag. Tijdens het hijsen van de vlag kwamen betrokken inwoners en andere belangstellenden samen om het belang van deze dag te benadrukken en met elkaar na te praten.

Respect

Op Goeree-Overflakkee vinden we het belangrijk om respectvol om te gaan met elkaar. Wethouder Bruggeman benadrukt dit: "Op Goeree-Overflakkee telt iedereen mee. Het is belangrijk dat inwoners zich veilig en geaccepteerd voelen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Op school, op straat, op het werk… waar dan ook. Sinds 2013 vragen we hier symbolisch aandacht voor door de regenboogvlag hoog in top te hangen. Dit blijven we als gemeente doen omdat aandacht en begrip voor elkaar de bouwstenen vormen voor een betere samenleving."

Foto

Wethouders Berend Jan Bruggeman en Jaap Willem Eijkenduijn tonen samen met Sam Fish en andere leden van Gay op Flakkee trots de regenboogvlag.

Tekst gemeente Goeree-Overflakkee