Middelharnis - Gemeente Goeree-Overflakkee is diep geraakt door de schokkende gebeurtenissen in Israël. "De situatie doet ons allemaal beseffen dat op veel plekken in de wereld onschuldige mensen zich in een oorlogssituatie bevinden, met al het leed dat dat met zich meebrengt." Lees meer >>

>>Vervolg

Het gemeentebestuur meent recht te doen aan het breed gedragen medeleven met de mensen in Israël, maar ook met de mensen in andere oorlogsgebieden, door het hijsen van de vredesvlag. Met die vlag betuigt de gemeente steun aan alle mensen die naasten, en huis en haard verloren en aanhoudend in angst en met verdriet moeten leven.

Vandaag 10 oktober wordt namens het gemeentebestuur de vredesvlag gehesen vóór het gemeentehuis in Middelharnis als teken van medeleven met al die mensen die het zo moeilijk hebben als gevolg van oorlogen. Onze gedachten zijn bij hen.

Op de vlag staat het wereldwijde symbool voor vrede: de vredesduif met een olijftakje in zijn snavel. De vredesvlag hoort niet bij een land, ideologie of stroming. Vrede is niet alleen het ontbreken van oorlog. Ieder mens heeft recht op leven, vrijheid en veiligheid (Universele Verklaring van de Rechten van de Mens). De vlag geeft daar uiting aan.

Tekst gemeente Goeree-Overflakkee