28 juni 2023, Dirksland - Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland heeft de afgelopen periode, samen met zorgorganisaties in de regio en de gemeente Goeree-Overflakkee, maatregelen genomen om de (acute) zorg op Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Schouwen-Duivenland goed te organiseren tijdens de verminderde bereikbaarheid door sluitingen van de Haringvlietbrug, de Heinenoordtunnel en de N59. Lees meer >>

Vervolg

De Haringvlietbrug is nu ruim twee weken afgesloten en tot nu toe is alles goed verlopen. Koos Moerland, voorzitter raad van bestuur CuraMare: “We hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat de zorg, en zeker de spoedzorg, zoveel mogelijk als gebruikelijk doorgaat en de overlast voor onze medewerkers te beperken. Deze situatie bewijst maar weer hoe belangrijk de SEH van ons ziekenhuis is voor de inwoners van onze regio.”

In de periode van de afsluitingen rijden er meer ambulances op Goeree-Overflakkee. “Als er door de afsluitingen meer patiënten met spoed naar ons ziekenhuis komen, hebben we extra zorgmedewerkers achter de hand om in te zetten. Dit zijn natuurlijk uitzonderlijke omstandigheden, maar ook nu laten we weer zien dat we de zorg hier – met elkaar – goed kunnen regelen. Samen zorgen we ervoor dat onze inwoners op goede zorg kunnen rekenen”, aldus Esther Borsten, manager Business Unit Vrouw Kind en Acute Zorg.

Wanneer er gespecialiseerde zorg nodig is, die niet hier in het ziekenhuis in Dirksland kan worden gegeven, worden patiënten in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis gestabiliseerd en overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Hiervoor staat overdag een mobiele intensive care unit (MICU) met IC-arts, IC-verpleegkundige en chauffeur klaar bij Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Uitzonderlijke situaties

In uitzonderlijke situaties wordt er een Search and Rescue (SAR) helikopter van de KNRM ingezet voor het vervoeren van patiënten naar een ander ziekenhuis. Zorg voor zwangeren Ook de organisaties binnen de coöperatie Zuid Aan Zee hebben zich zo goed mogelijk voorbereid om kwalitatief goede geboortezorg te blijven leveren. Zo is er onder meer afgesproken dat zwangere vrouwen, die gaan bevallen vroegtijdig naar Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis komen en als het nodig is, wordt er een ambulance ingezet.

Reguliere zorg Afspraken van patiënten zijn waar mogelijk omgezet in een telefonisch consult of verplaatst naar één van onze buitenpoliklinieken in Brielle en Hellevoetsluis.

Ook zijn de bezoektijden verruimd, zodat bezoekers buiten de spits kunnen reizen. Voor medewerkers, die ernstige hinder ondervinden van de afsluitingen, is meegedacht over oplossingen zoals overnachtingen of het aanpassen van de roosters.